המחלוקות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא ארה"ב ברק אובמה, בנושא הדרך לנטרול האיום האירני, לא עוצרות את שיתוף הפעולה הביטחוני בין המדינות.

מקור אמריקני בכיר אמר לחדשות 2 כי הנשיא אובמה "נוטה להיענות בחיוב" לבקשה הישראלית, וארה"ב תספק למערכת הביטחון מטוסי תדלוק ופצצות חודרות בונקרים. בקשות אלה הועברו בכמה פגישות, במסגרת המפגשים הצפופים בין האמריקנים לבין הישראלים, וגם במסגרת ביקורו הנוכחי של נתניהו בוושינגטון ופגישותיו בבירת ארה"ב עם בכירי הממשל.

בידי ישראל כבר מצויות פצצות חודרות בונקרים מסוג GBU-28, המכונות "מכסחות הבונקרים", אולם יכולת גרימת הנזק שלהן הינה מוגבלת וקיים חשש שהן לא יחדרו את מתקני הגרעין האירנים המבוצרים היטב. ייתכן שהחימוש אותו מתכוון אובמה להעביר לישראל הוא פצצות חזקות יותר מדגם GBU-57, שעד היום היו מצויות אך ורק ברשות צבא ארה"ב.

למרות ההיענות המסתמנת של הממשל האמריקני לבקשה, אובמה ממשיך הערב עם מסר סותר - ומנסה להרגיע את הרוחות סביב אפשרות של פעולה צבאית באירן. במסיבת עיתונאים שכינס בוושינגטון הוא האשים את ראשי המפלגה הרפובליקנית, שחוגגת היום את ה"סופר-טיוזדיי", ב"תיפוף על תופי מלחמה".

"לאנשים האלה אין הרבה אחריות", אמר אובמה. "הם לא הרמטכ"לים". לדבריו, מבקריו שוכחים את "מחיר המלחמה" כשהם רצים להעניש את אירן ולהגן על ישראל. הרטוריקה בימין האמריקני "קשורה יותר לפוליטיקה מאשר לניסיון לפתור בעיה סבוכה", אמר. הוא הדגיש כי נתן אותו מסר לראש הממשלה נתניהו בפגישותיהם השבוע.

"הבטון החכם" של אירן

מוקדם יותר היום דיווח המגזין Economist על טכנולוגיה אירנית, במסגרתה הצליחו האירנים לפתח בטון מסוג שנחשב לחזק בצורה בלתי-רגילה. אמנם הבטון תוכנן על מנת לעמוד בנזקי רעידת אדמה, אך הוא בהחלט יכול להתמודד גם עם "רעידות אדמה" מלאכותיות, הנגרמות על ידי פצצות.

שר ההגנה האמריקני לאון פאנטה הודה לאחרונה כי על מנת שארצות הברית תתקוף באירן, עליה לשדרג את הפצצות חודרות הבונקרים, מסוג MOP, כך שיוכלו להגיע עמוק יותר בפני האדמה. אולם, ייתכן שגם זה לא יהיה מספיק כדי להתמודד עם "הבטון החכם" שברשות אירן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק