מדינת ישראל אמרה היום תודה לתת-אלוף (מיל') דני גולד, מי שעמד בראש צוות הפיתוח של מערכת "כיפת ברזל". הוא ושמונה מאנשי צוות קיבלו הערב מנשיא המדינה, שמעון פרס, את פרס ביטחון ישראל – על כך שכנגד כל הסיכויים, הביאו בתוך זמן שיא את המערכת לפעילות מבצעית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

היום הוא שחזר את הפעם הראשונה שבה ראה הלכה למעשה את פרי עמלו. "ביירוט המבצעי הראשון כבר הייתי משוחרר, אז הייתי בחו"ל", סיפר גולד. "בלילה קיבלתי טלפון, לדעתי – כשהטיל עוד היה באוויר".

"לא הייתה שנייה של שבירה"

כמעט שש שנים חלפו מאז החלה העבודה על הפרויקט ועד לרגע שבו יירטה "כיפת ברזל" רקטת גראד בשמי אשקלון. אזרחים שלפו את הטלפונים החכמים ותיעדו את הפלא שבו חזו.

"בצוות שלי לא הייתה שנייה אחת של שבירה", הוא העיד. "התחלנו את התהליך למרות התנגדויות נמרצות של מקבלי ההחלטות, המנהיגים - וגורמים בצבא ומחוצה לו. כמה אלופים לשעבר תקפו את המערכת, את הצורך ואת הכל. הצוות שמע, ועניתי להם שאנחנו ממשיכים ב'פול גז'".

דני גולד היה ראש מינהל פיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון ומי שאחראי לכך שלישראל יש היום את "כיפת ברזל".

החזון התגשם

כשעוד כולם התנגדו והבירוקרטיה כמעט הרגה את הפרויקט, הוא היה זה שהאמין ודחף - בין מתוך חזון, ראיית הנולד או פשוט שכל ישר.

שתי סוללות כיפת ברזל נפרשו בצפון (צילום: AP)
כיפת ברזל בפעולה | צילום: AP

"הנענו את הפרויקט עם כסף של מחקר ופיתוח ושל רפא"ל. אמרתי להם: 'אל תדאגו, בתוך שנה-שנתיים נשיג את הכל'", הוא סיפר.

לפני שנתיים הקדיש לו מבקר המדינה פרק שבו טען כי חרג מנהלים. "היו חצי ביקורת, חלקם מקצועיים ואחרים לא. לא הסכמנו איתו לחלוטין בחלק מהדברים", הוא אמר - והודה כי "בחלק מהבירוקרטיה לא עמדנו, אבל במשרד הביטחון קשה לעבוד כך. בסוף כולם טעו ואנחנו צדקנו".