למרות השתיקה המתמשכת בישראל ולמרות הדיווחים על כישלון המגעים, בכלי התקשורת הערביים נמשכים הדיווחים על התקדמות בעסקת שליט: רשת הטלוויזיה אל-ערבייה מדווחת היום כי המתווך הגרמני שב לרצועת עזה כדי להיפגש עם בכירי החמאס.

על פי הדיווחים, תשובת הארגון להצעותיו של המתווך לא תימסר ללא תיאום עם הנהגת החמאס בדמשק. יציאת המשלחת לעזה מעכבת במספר ימים נוספים את השלמת העסקה, ובארגון חוששים להפסיד את ההד התקשורתי שיצר לחץ על מקבלי ההחלטות בישראל.

בחמאס אומרים היום כי הם מקווים להשלים את העסקה במהלך חודש דצמבר. שר הפנים בממשלת חמאס, פתחי חמאד, אמר היום במהלך פגישה עם הורי האסירים לרגל חג הקורבן כי "אנו פועלים כדי להשלים את העסקה עד ה-14 בדצמבר - יום השנה לייסוד תנועת החמאס".

במקביל להתפתחויות מעבר לגדר הרצועה, ממשיכים הוריו של החייל החטוף, נועם ואביבה שליט, בסבב השיחות עם מקבלי ההחלטות. במהלך היום נפגשו השניים עם השרים ישראל כץ ומשה (בוגי) יעלון במטרה להשפיע על החלטתם במקרה של הצבעה לקראת עסקה אפשרית, במידה ואכן תושלם בימים הקרובים.

בין האסירים: גם חמש אסירות שעסקו בטרור

העיתון "אל-חייאת" הלונדוני דיווח הבוקר כי בשמות האסירים אותם מסרבת ישראל לשחרר בעסקה, כלולות גם חמש נשים, שנידונו למאסרי עולם ממושכים בגין אחריות לפעילות טרור נגד ישראל, או בתכנון פעולות טרור. "בין האסירות גם אחלאם א-תמימי, שהסיעה את המחבל עז א-דין אל-מצרי שהתפוצץ במסעדת סבארו", אמרו לעיתון מקורות המקורבים למגעים. "ישראל מסרבת בתוקף לשחרר את האסירות". המקורות הוסיפו כי גם את אמנא מונא, המחבלת שפיתתה את הנער אופיר רחום ז"ל - וגרמה להירצחו, דורש החמאס לשחרר.

אותם המקורות אף הוסיפו כי "א-תמימי נחשבה ליד ימינו של עבדאללה ברגותי", אותו רב-מחבלים הנידון ליותר מ-60 שנות מאסר בישראל. עם זאת, בחמאס שבו גם היום והדגישו כי אכן חלה התקדמות משמעותית בשיחות, ושלא מן הנמנע כי אכן תיחתם עסקה עם ישראל בימים הקרובים.

ישראל: 980 אסירים ישוחררו בתמורה לשליט

אתמול הגישה המדינה את תשובתה לבג"ץ של ארגון אלמגו"ר ומשפחות שכולות בעניין ההסכם המתגבש בין ישראל לחמאס על עסקת שליט. "במסגרת הסיכום עם חמאס, שיאפשר את החזרת החייל גלעד שליט ארצה, מדובר באפשרות עקרונית לשחרור כ-450 אסירים ששמותיהם מועברים על-ידי חמאס", נכתב בתשובה. "בהמשך אמורים להשתחרר 530 מחבלים נוספים, אותם תבחר ישראל".

"עמימותה של מדינת ישראל בנוגע לפרטי המשא ומתן עם החמאס בעניין העסקה להשבתו של החייל החטוף גלעד שליט הינה חיונית והכרחית. בלעדיה לא ניתן יהיה לקיים משא ומתן אפקטיבי ולהגשים את המטרה של השבת החייל החטוף", נכתב.

"אין כל אפשרות מעשית לקיים בפומבי משא ומתן מול אויב מר, כאשר אל מול מדינת ישראל עומד ארגון טרור המחזיק בחייל חטוף שמבקש לגבות תמורת שחרורו את המחיר הגבוה ביותר שיוכל להשיג", כתבה הפרקליטות. "ניסיון העבר לימד כי כאשר פרטי משא ומתן מסוג זה נדונים בתקשורת - הדבר מוביל להקצנת עמדותיו של הצד השני".

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עקבו אחר הטוויטר של חדשות 2

התקדמות במגעים לשחרור שליט - סיקור מיוחד:

הווידאופדיה: גלעד שליט 

עסקת שליט: כך נראית ההצעה הישראלית לחמאס

"עסקת שליט - בשבוע הבא"

האם ישוחרר מרוואן ברגותי בעסקה?