כשברקע התקרית הקשה הבוקר על גבול ישראל-מצרים והחשש מפיגועים נוספים בגזרה זו, מאיצה מערכת הביטחון את בניית הגדר. באזור הפיגוע עדיין פועלים כוחות צה"ל, הבודקים את מטעני החבלה ואמצעי הלחימה שהשאירו המחבלים ומפנים את גופותיהם. במהלך חילופי האש הועברו טנקים לאזור, אולם הם הוצאו משם עם תום האירוע הבוקר.

בפתח בישיבת סיעת הליכוד שהתקיימה היום אמר ראש הממשלה נתניהו: "הפיגוע לא יעצור אותנו. בניית הגדר מבחינתנו היא אינטרס לאומי עליון, שכן אם היא לא הייתה מוקמת היינו עומדים בפני שטף של טרור ומסתננים. החלטת הממשלה לפני כשנתיים על הקמת הגדר תמנע את שטף הטרור".

במהלך תדרוך לכתבים שנערך סמוך למקום הפיגוע ביישוב באר מילכה, התייחס מפקד החטיבה הדרומית באוגדת עזה, אל"מ טל חרמוני, לחילופי האש במהלכם נהרג אזרח ישראלי. "התוצאות עשויות היו להיות קשות יותר ונמנע פיגוע גדול יותר, מאחר שהפיגוע אירע בסמיכות ליישובים באזור", אמר המח"ט.

"אנו נמצאים במירוץ נגד הזמן לסגור את הגבול במהלך השנה האחרונה", הדגיש אל"מ חרמוני והוסיף: "את הגבול צריך לסגור מהר ככל הניתן, כדי למנוע אירועים מסוג זה". לדבריו, "אנשי משרד הביטחון עובדים במסירות תוך סיכון כל העת, וכמו הבוקר נערכו ליום של עבודה". בנוסף ציין כי לישראל קשר טוב עם המצרים "שפועלים ללא לאות לסכל אירועים כאלו".

חיילים על גבול ישראל-מצרים (צילום: רוני מרדכי, חדשות 2)
חיילים על גבול ישראל-מצרים | צילום: רוני מרדכי, חדשות 2

גם מנכ"ל משרד הביטחון, האלוף במילואים אודי שני, התייחס לניסיונות להאיץ את בניית גדר הגבול והדגיש: "המשימה הלאומית שלנו היא להשלים את הגדר בהקדם האפשרי, למרות האירוע הקשה. מטרת המחבלים הייתה לעצור את בניית הגדר, והמטרה שלנו היא לסיימה כמה שיותר מהר כדי למנוע מהמחבלים לחדור לישראל בעתיד".

1,500 עובדים לאורך 240 קילומטרים

גדר הביטחון בגבול מצרים חצתה את קו 180 הקילומטרים. 45 הקילומטרים הנותרים, מכרם שלום עד צומת נטפים - האזור בו אירע הפיגוע הבוקר, יושלמו עד תחילת חודש אוקטובר. במשרד הביטחון אומרים כי העבודות לבניית הגדר בהרי אילת מתקדמות במהירות, במה שמכונה 'אחד הפרויקטים ההנדסיים המסובכים ביותר בתולדות המשרד'.

יותר מ-1,500 עובדים מ-100 חברות קבלניות עובדים לאורך 240 הקילומטרים בין כרם שלום לטאבה. על פי שיטת העבודה, כל קבלן קיבל אחריות על קטע של 10-20 קילומטרים. בסך הכל פועלים לאורך תוואי הגדר יותר מ-600 כלי עבודה כבדים. העבודה שמתבצעת במקביל בעשרות אתרים שונים, הביאה במהלך השבועות האחרונים לסגירת הגדר לאורך יותר מ-20 קילומטרים.

"השלמת הגדר - משימה לאומית" (צילום: AP)
"השלמת הגדר - משימה לאומית" | צילום: AP

במקביל נמשכות במהירות העבודות לבניית הגדר בהרי אילת. מדובר באחד המבצעים ההנדסיים והלוגיסטיים המסובכים והמורכבים ביותר שאיתם התמודד משרד הביטחון אי פעם, בשל הצורך לפעול בתוואי קרקע תלול, בין מצוקים וואדיות ובהפרשי גובה שמגיעים עד ל-180 מטרים.

פיגוע בדרום - סיקור מיוחד:

ישראלי נהרג בתקרית אש בגבול הדרום

אמר לאחיו בטלפון "יורים עלינו" - ונהרג

תחקיר צה"ל: מתקפת טרור משולבת ומתוכננת היטב

תושבי הדרום התבצרו בבתים מחשש לחדירת מחבלים

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק