קבוצה של חסידי ברסלב התארגנה באישון ליל מחוץ לכפר פלסטיני עוין בשומרון. העובדה שלא היה להם ליווי של חיילי צה"ל כנדרש וכי הכניסה לכפר יכולה לסכן את ביטחונם לא הפריעה להם בדרך אל המטרה: קברי צדיקים שקבורים על פי האמונה היהודית במקום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אחד החסידים סיפר על הפחד שאופף אותו לפני כל ביקור. "בכל כפר ערבי, איפה שזה לא יהיה, זה מפחיד ללכת", אמר, "אבל כשאני נכנס לקבר של צדיק, נעלם לי הפחד". מהכפר הזה, שאותו הם מכירים כמעט בצורה אינטימית, יצאו הצעירים שיידו אבנים וגרמו לפציעתה של הפעוטה אדל ביטון באורח קשה מאוד.

"הפלסטינים יודעים שאנחנו מגיעים רק בשביל להתפלל, ולא בשביל לכבוש. הם מכבדים אנשים שמגיעים להתפלל. כמובן שתמיד יש נוער שזורק אבנים או דברים כאלה", הסביר אחד החסידים.

לאחר כמה דקות נסיעה, הם הגיעו ליעד הראשון. החסידים ירדו מהרכב במהירות, גם מתא המטען, ורצו לתפילה ראשונה. "כמה מהחסידים נשארו בחוץ, בשביל לשמור על המכוניות כמובן. לפעמים יש נערים שזורקים אבנים. אז השומרים מרתיעים אותם. בעשר השנים האחרונות, זה המקום שהכי מועד לפורענות. אז אנחנו באים לקבר, נותנים נשיקה וקוראים פרק תהילים או שניים", אמר חסיד נוסף.

החסידים משתטחים על הקבר (צילום: חדשות 2)
החסידים משתטחים על הקבר | צילום: חדשות 2

"הצדיקים מחכים שנבוא אליהם"

בקבר השני החסידים עצרו להתפלל במהירות, למשך כמה שניות ולא יותר, בגלל החשש מהאבנים. במתחם הקבר השלישי, קברו של כלב בן יפונה, החסידים גם כן התפללו במהירות, למרות שהכפר ישן ונם את שנתו. הכול כדי לסיים מהר ולצאת מהכפר.

אחד החסידים הסביר למה כל כך חשוב לבקר בכפר כל כך מסוכן. "חשוב לנו להבהיר שאנחנו לא מוותרים על המקומות האלו בשום פנים ואופן. הצדיקים האלו מחכים שנבוא אליהם, ולכן אנחנו עושים את המסורת הזאת של לבוא לפה. המקום הזה לא יישכח לעולם", הסביר.

אז מדוע בכל זאת הם נכנסים לכאן לבד? בעיקר לצורך מחאה. חסידי ברסלב מתלוננים שצה"ל ביטל את ליווי המתפללים פעמיים במשך החודש וחצי האחרונים. בפעם הראשונה זה היה בשל המתיחות בשטחים, וביום חמישי האחרון, העילה הייתה חתונה שנערכה בכפר. בסופו של דבר הביקור הסתיים בשקט. בבוקר מרבית תושבי הכפר קמו ליום חדש, מבלי לדעת כלל כי זכו לביקור מוזר ויוצא דופן במהלך הלילה.

דובר צה"ל מסר בתגובה: "דחיית הביקור המאורגן נעשה בשל בגלל שיקולים ביטחוניים. אנו מגנים את הביקורים ללא תיאום שמסכנות חיי אדם".