השתלטות צה"ל היום על ספינת הנשק שעשתה את דרכה לרצועת עזה, היא רק חלק משרשרת ניסיונות להברחת אמצעי לחימה דרך הים. בשנים האחרונות נאלץ חיל הים לעקוב בדריכות אחר מאמצי ארגוני טרור להעביר נשק. הנה תזכורת לפרשיות ההברחה הגדולות שסוכלו.

בחודש מאי בשנה שעברה השתלטו כוחות שייטת 13 על הספינה הטורקית ה"מרמרה". הנוסעים על סיפון הספינה שניסו להגיע לחופי עזה, התעלמו מקריאות צה"ל, מה שגרר השתלטות אלימה במהלכה נהרגו 9 פעילים. לאחר חיפוש שנעשה ב"מרמרה" התגלו על סיפונה עשרות סכינים, גרזנים, מוטות ברזל, פטישים, בקבוקי תבערה, רוגטקות, שרשראות ומברגים.

בחודש נובמבר 2009 סוכלה העברת נשק רחבה בהיקפה שעשתה את דרכה מאירן לסוריה. על סיפון הספינה "פרנקופ", שנשאה את דגל אנטיגואה, התגלו לא פחות מ-40 מכולות עמוסות בנשק שיועדו לחמש את כוחות חיזבאללה בלבנון. בין האמצעי הלחימה שהוחרמו: היו רימונים ורקטות מסוג קטיושה 122 מ"מ, שהיו מספיקים לחודש שלם של לחימה.

בחודש ינואר 2001, נתפס על ספינה קפריסאית שהוחכרה על ידי חברת ספנות אירנית, משלוח גדול של אמצעי לחמימה. בין היתר התגלו הספינה פגזי טנקים, ארטילריה ורקטות.

באוקטובר 2009 בוצעה השתלטות על הספינה Hansa India, ששטה מאירן תחת דגל גרמני והיתה אמורה לפרוק מטען של שמונה מכולות במצרים. בעקבות התראה מרשויות גרמניה המשיכה הספינה למלטה, שם נמצא כי היא נושאת כדורים וחומרים שנועדו לייצור אמצעי לחימה.

אחת ההשתלטויות הזכורות ביותר אירעה בינואר 2002 על הספינה הפלסטינית קארין A, עליה השתלט חיל הים הישראלי בים סוף. האנייה יצאה מאירן, עמוסה כלי נשק רבים שיועדו לרשות הפלסטינית, כשהיא נושאת דגל של ממלכת טונגה כהסוואה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק