קריית שמונה: נערכים לכל התרחשות, ארכיון (צילום: יוסי זילברמן)
קריית שמונה: נערכים לכל התרחשות, ארכיון | צילום: יוסי זילברמן

הדיווחים אודות התקיפה הישראלית לכאורה בסוריה, השיבו את האווירה המתוחה ליישובים בצפון הארץ, שם חוששים מהתלקחות הגזרה. תושבים רבים שראו את הפרסומים בסוף השבוע האחרון והבוקר פנו לרשויות כדי לברר האם יש שינוי בכוננות הביטחונית באזור והאם יש צעדים שעליהם לנקוט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בקריית שמונה, שם התושבים מתורגלים כבר שנים רבות בזיהוי רוחות של הסלמה, חשו הבוקר בהיערכות ביטחונית מיוחדת באזור. בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט סיפר ראש העיר ניסים מלכה, שכבר בסוף השבוע האחרון ניתן היה לשמוע את רעשי המטוסים מעל לבנון. "אנחנו יודעים שבסוף השבוע אין כל תנועה של כלי טיס מעלינו", אמר, "אולם הפעם שמענו משהו חריג. קולות המטוסים שחגו מעלינו הסגירו את המצב".

למרות זאת, ציין מלכה, כי בשיחות שקיים עם הגורמים צבאיים, נאמר לו שאין כל שינוי בהנחיות לתושבים. "בצבא אמרו לנו לשמור על השגרה ושדבר לא השתנה", אמר. אולם, ראש העיר החליט שלא לקחת סיכונים. "בשעות הבוקר כבר הגעתי לחמ"ל שלנו ווידאתי שכולם מכירים את הנהלים ואת סדר הפעולות שיש לנקוט במקרה שאכן משהו יקרה. אנחנו מכירים את ההתרחשויות הללו ומספיק שטיל אחד ישוגר בכדי להצית את כל האזור ואנחנו מעדיפים שלא לקחת סיכון".

בקריית שמונה בחרו שלא לפתוח את המקלטים, וראש העיר הסביר: "החלטנו שאין כרגע צורך ליצור בהלה בציבור מעבר למה שקיים. גם ככה אנו מרגישים את האווירה המתוחה ואזרחים רבים מתקשרים כדי לנסות להבין לגבי המצב". מלכה ציין כי המתעניינים העיקריים הם אלו המתכננים לקיים בחודשים הקרובים אירועים ושמחות באזור, ומנסים לקבל מידע אודות תמונת המצב המתגבשת.

התקררות בחג. ארכיון (צילום: חדשות 2)
רמת הגולן: "מחכים לתיירים", ארכיון | צילום: חדשות 2

רמת הגולן: "רגועים, למרות האזעקות"

דווקא בגזרה הסמוכה לסוריה, ממשיכים התושבים לשמור על האווירה הרגועה המאפיינת את אזור רמת הגולן. "אנחנו מתעדכנים בחדשות, כמו כולם אבל האווירה כאן שקטה", סיפר שפי מור, מנכ"ל תיירות מרום גולן. לדבריו, על אף אזעקת השווא שנשמעה בצפון הרמה בסוף השבוע, התושבים אינם חוששים מפני הסלמה באזור.

"הזכר היחיד לפעילות צבאית באזור שלנו היה בשבוע שעבר, כשדובר על תרגיל הפתע של צה"ל", שחזר מור. "אבל צריך להבין, שזו תמונת הנוף הקבועה ב-40 השנים האחרונות ברמת הגולן, זאת מאחר ומדובר בשטח אש מרכזי של צה"ל".

מור הוסיף כי למרות חילופי האש האחרונים באזור, התושבים אינם מודאגים מעליית מדרגה במצב הביטחוני. "כמו שזה נראה מכאן, הסורים חלשים. מיום ליום אנו רואים שהדבר הזה שפעם קראו לו סוריה הולך ומתפורר ומרבית הסיכויים שהם לא יהיו מעוניינים בפתיחת חזית נוספת. ראינו זאת אפילו כשהכור שלהם הותקף לפני כשלוש שנים, אך הם בחרו שלא להגיב על כך".

באשר לבריחת התיירים מהאזור, הסביר שפי כי הדבר מדאיג את העוסקים באזור ממש כמו כל דבר אחר שמקשה על בעלי המלונות ברחבי הארץ. "צריך להבין שזה סיכון, אך הוא מעורר אצלי חשש כמנהל, ממש כמו החשש שלא נצליח לעמוד בסטנדרטים שלנו מול הלקוחות. אבל בינתיים, לא נראה שזה מזיז לישראלים - אף אחד לא יוותר הקיץ על הירוק היפיפה שיש לנו להציע", אמר מור.

"אנחנו לא מרגישים את המתיחות", סיפרה ענבל, תושבת רמת הגולן לחדשות 2 באינטרנט, "מדי פעם אנחנו שומעים פיצוצים ובומים. ביישוב שלנו פתחו את המקלטים על כל מקרה אבל אין הכנות מיוחדות. ראשי הקיבוץ או הצבא לא תדרכו אותנו במשהו מיוחד".