חגיגות בגדה (צילום: רויטרס)
חוגגים את השחרור בעזה | צילום: רויטרס

שוחררו 26 המחבלים לידי הרשות הפלסטינית. 5 מתוכם הגיעו לעזה ו-21 נוספים שוחררו ברמאללה. מוקדם יותר דחה בג"ץ את העתירה שהגישו משפחות שכולות וארגון "אלמגור" נגד השחרור. את חגיגות השחרור העברנו בשידור חי כאן בחדשות 2 Online.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חלק מהמשפחות ופעילי ימין קיימו הפגנה סוערת מול כלא עפר, בה ביקשו לא רק למנוע את שחרור האסירים הרוצחים - אלא גם לשחרר את האסירים הביטחוניים הישראלים.

ברמאללה אלפים חוגגים את השחרור במוקטעה. ראש הרשות אבו מאזן ובכירים נוספים קיבלו את פני האסירים. לאחר הפגישה עם יו"ר הרשות, שוחררו האסירים לדרכם. בכיר הפת"ח ג'יבריל רג'וב אמר הערב לחדשות 2 על הזעם בישראל כי "משפחות שכולות יש בשני הצדדים, שנינו סבלנו מהמלחמה הכואבת הזו. בראש ובראשונה אלו אסירים שהיו צריכים להשתחרר מיד אחרי חתימת אוסלו וטוב שנזכרנו לשחרר אותם אחרי 20 שנה".

לדבריו, "זה מעודד את מחנה השלום בצד הפלסטיני".

שופטי בג"ץ דחו את העתירה

שופטי בג"ץ דחו הערב את עתירת ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" נגד שחרור 26 האסירים הביטחוניים הצפוי לצאת לדרכו הלילה. אורטל תמם, אחייניתו של רב"ט משה תמם שנחטף ונרצח בצומת בית ליד בשנת 1984, ביקשה להציג את עמדתה בפני השופטים ואז פרצה בבכי. "אני אוהבת את המדינה הזאת בכל מאודי, ואני לא יודעת למה אני נמצאת בסיטואציה שבה משוחררים רוצחים" אמרה. "אין לי טיעונים לגבי איזה סעיפים צריכים התייחסות, אבל אני יודעת מה צודק. אני לא צריכה סימפטיה מאף אחד. אני צריכה שבית המשפט יעשה צדק".

"עם כל הרגישות למשפחות, אנחנו לא רואים בעתירה הזו עילה להתערבות בהחלטת הממשלה", אמרה נציגת הפרקליטות בדיון. "צוות השרים הוסמך לדון בכל הפעימות". באשר לטענת העותרים לקשר גם למעשי הטרור האחרונים אמרה: "באירועים האחרונים בהם נפגעו ישראלים על ידי פלסטינים, הרקע והמניע טרם הובררו".

לדברי נציגת הפרקליטות, "עצם המשא ומתן הוא רשמי. התכנים הם חשאיים, השחרור נעשה במסגרת מו"מ ונתנו התחייבויות פלסטיניות שעונות על אינטרסים חיוניים לישראל".

בתגובה אמר נציג ארגון "אלמגור", עו"ד נפתלי הרצברגר: "אין קדושה בתאריך של היום בחצות. השאלות שאנו מעלים כאן הן ראויות לעיון יותר יסודי מאשר השעתיים מאז הוגשה העתירה הזאת".