N12
פרסומת

יחידת החילוץ עברה את מבחן האו"ם

היחידה של פיקוד העורף התקבלה לגוף הבינלאומי היוקרתי של האו"ם לחילוץ והצלה. היחידה צלחה מבדק שנמשך שבוע וכלל 230 קריטריונים של תפקוד באתרי הרס ותפעל עם יחידות מהעולם באזורי אסון. צפו

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

יחידת החילוץ הארצית של פיקוד העורף התקבלה היום (רביעי) ל"INSARAG", גוף יוקרתי ומצומצם מטעם האו"ם שמרכז יחידות חילוץ מרחבי העולם. זאת, לאחר מבדק של שבוע שבו נבחנה היחידה על יכולת ההיערכות, זיהוי לכודים, וחילוץ מהריסות.

"במהלך השנים האחרונות עובדים ומתייעלים חיילי ומפקדי יחידת החילוץ הארצית, בכדי לשפר את המיומנות והמקצועיות בתחום החילוץ וההצלה למען המטרה העליונה של הצלת חיים", אמר מפקד יחידת החילוץ הארצית, גולן ואך. "זו בשורה גדולה ואני מודה לפיקוד העורף, רשות החירום הלאומית ומשרד הביטחון על תמיכתם בתהליך הארוך והמלמד שעברנו. אני גאה להוביל את היחידה, מאמין באנשיי ונרגש מהצלחותינו".

230 קריטריונים נבדקו
230 קריטריונים נבדקו | צילום: דובר צה"ל, פיקוד העורף, חדשות

מטרת הגוף היא תיאום, ייעול ומיצוי פעולות חילוץ באזור מוכה אסון והצלת חיי אדם. מדובר במבדק שנערך לראשונה בישראל, והיחידה נבחנה על פי 230 קריטריונים הכוללים, תפעול שני אתרי הרס במקביל, יכולת הפעלה בזמן קצוב, ניתוח מבנים, מתן סיוע רפואי ועוד.

"זו בשורה גדולה", אלוף משנה גולן ואך
"זו בשורה גדולה", אלוף משנה גולן ואך | צילום: דובר צה"ל, פיקוד העורף, חדשות

מעתה, יוכלו אנשי היחידה לפעול דרך משלחות ה"INSARAG" באזורים מוכי אסון ברחבי העולם.