משלחת מצרית נפגשה עם הנייה בעזה
אחרי ירי הרקטות מעזה ותקיפות חיל האוויר, משלחת מצרית נוספת ביקרה ברצועה. חברי המשלחת נפגשו עם ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה, ככל הנראה בניסיון אחרון למנוע עימות. חמאס שיגר היום מסר תקיף לישראל ואף קרא לתושבים להשתתף בהפגנות על גדר


ניסיון מצרי נוסף למנוע עימות בעזה: משלחת ביטחונית מצרית הגיעה הערב (חמישי) לרצועת עזה ונפגשה עם ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה. הביקור שמתואר כפתאומי בתקשורת הפלסטינית נראה כניסיון להביא לרגיעה אחרי שחמאס הודיע כי ימשיך בהפגנות על גדר הגבול. ביקורה של המשלחת המצרית נמשך שעות ספורות ואחריו היא שבה למצרים דרך מעבר ארז.
ביקור המשלחת הגיע שעות ספורות לאחר שמשלחת קודמת סיימה את ביקורה. בין חברי המשלחת נמצאים האחראי על מנגנון המודיעין המצרי, הגנרל אימן בדיע, והממונה על הנושא הפלסטיני, הגנרל אשרף עבד אלחאלק.
אמש הוחלט בתום ישיבה לילית וארוכה במיוחד של הקבינט המדיני ביטחוני לנקוט ביד קשה לשינוי כללי המשחק על הגדר ומול בלוני התבערה. המדיניות החדשה תיושם החל ממחר, שישי, בו צפויות להימשך ההפגנות האלימות על גדר המערכת.
הישיבה הרגישה והקריטית התקיימה בצל חילוקי דעות לגבי התגובה הישראלית: ההנחה בקבינט היא שרוב השרים דוחפים למצות את המאמצים להסדרה עם חמאס בתיווך מצרי. הם בעד תגובה חריפה, אבל מתנגדים למבצע כולל.
למרות האיומים של ישראל, בחמאס הוציאו היום הודעה לציבור הקוראת לתושבים להשתתף בהפגנות על גדר המערכת ברצועת עזה. הזרוע הצבאית של חמאס, עז א-דין אל-קסאם, פרסמה סרטון "מאיים" של פעילי טרור נערכים לשיגור טילים. "ממולץ לקרוא אותנו נכון, טעות לא תטיב", נכתב בסרטון.