מברשות וצבעים לעזרת המחלצים: בסוף החודש תגיע לישראל משלחת מיוחדת מטעם האו"ם - האינסארג. זו ברית בינלאומית שפועלת תחת האו"ם וכוללת 80 מדינות ומגיעה ארצה במטרה לבחון את יחידת חילוץ והצלה הארצית של פיקוד העורף (יחצ"א) לקבלת תקן בין לאומי מטעם האו"ם. ביחצ"א משרתים כ-400 אנשי מילואים, רובם מחלצים ברמה הגבוהה ביותר שמוכנים בכל זמן נתון לקפוץ לאסון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

מבחן ההסמכה יארך שלושה ימים וידמה תרחיש של אזור מוכה אסון באתיופיה. כחלק מההכנות למבחן, הוקמו שני אתרי הרס בפיקוד העורף ברמלה ונצבעו באופן זהה לאתר הרס באתיופיה. את מבצע הצביעה וההפיכה של המתחמים לכמה שיותר דומים לארץ היעד הוביל אמן ציורי הקיר אליסף מיארה.

בסיס שהפך לכפר באתיופיה (צילום: אליסף מיארה, חדשות)
צילום: אליסף מיארה, חדשות

"הקימו אתר שאמור לדמות רעידת אדמה באדיס אבבה", סיפר מיארה לחדשות online. "בפיקוד העורף פנו אלי כדי שאתן למקום אופי שמשקף את המבנים והמקום שעליהם המחלצים יתאמנו". אל"מ גולן ואך מהחיל הראה למיארה אתרים של רעידות אדמה ממקומות שונים בעולם - מה שהעניק לו את ההשראה ליצור את האתר, עבודה שארכה כשבועיים.

"הביאו שברים של חומרי בניין ולוחות מבטון, יצרו שם מכלום מרחב עירוני ואני שיוויתי למקום אופי יותר חי, שזה ייראה הכי קרוב למציאות", מוסיף מיארה. "זה היה פרויקט נורא לא שגרתי. הייתי אמור לצייר מציאות רעה, לא מציאות שמפיחה חיים ומאירה. זה אומר כתמי דם והמון סדקים במבנים. זה היה מוזר לצייר מציאות שבורה".

בסיס שהפך לכפר באתיופיה (צילום: אליסף מיארה, חדשות)
צילום: אליסף מיארה, חדשות

מבחן ההסמכה במתחם המיוחד ייערך בפיקוח של חבר בוחנים מ-8 מדינות, בהם ראש צוות סינגפורי, מומחה כלבנים בריטי ומומחה חילוץ אמריקאי שיבדקו את היחידה. תחילה, הם יבחנו באופן עיוני פרוצדורות הפעלה ושיתופי פעולה עם גופים נוספים כמו משרדי החוץ והביטחון וחיל האוויר.

בהמשך הם יבחנו באופן מעשי: אנשי היחצ"א יוזנקו עם ארגזי הציוד שלהם ולהתייצב תוך שמונה שעות, אחרי שעברו תדרוכים, שמונה חיסונים והכנות בסיסיות, בתוך מטוס שייקח אותם למדינת היעד.

בסיס שהפך לכפר באתיופיה (צילום: אליסף מיארה, חדשות)
צילום: אליסף מיארה, חדשות

נסיעה באוטובוסים תדמה את הטיסה, ואחריה, באקט לילי, ייבחנו הכוחות בהקמת מתחם סיוע. הבוחנים יבדקו אם היחצ"א מסוגלת להקים ולתפעל שני אתרי סיוע במקביל ובתום השימוש בהם להעבירם למשלחת סיוע זרה אחרת, באופן יעיל ומקצועי.