N12
פרסומת

כלי טיס תקף עמדת חמאס ברצועת עזה

כלי טיס של צה"ל תקף עמדת חמאס בדרום רצועת עזה, לאחר שמחבלים התקרבו לגדר המערכת והניחו מטען. מדובר צה"ל נמסר כי נזק נגרם לגדר, אין נפגעים לכוחותינו

חדשות 2
חדשות
פורסם:
תקיפה בעזה, תמונת ארכיון
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
תקיפה בעזה, תמונת ארכיון
תקיפה בעזה, תמונת ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

ההסלמה נמשכת: כלי טיס של צה"ל ירה היום (שני) לעבר עמדה של חמאס בדרום רצועת עזה. מדובר צה"ל נמסר כי התקיפה בוצעה בתגובה לניסיון פיגוע, במהלכו שני מחבלים התקרבו לגבול בדרום הרצועה והניחו מטען סמוך לגדר המערכת. המטען התפוצץ בשטח רצועה, נזק נגרם לגדר ולא היו נפגעים.

התקיפה היום בוצעה לאחר שאתמול דן הקבינט במשך כ-4 שעות והסכים כי יש מקום לבדוק אם חמאס "קולט את המסר" ולכן רוצים למצות את ההליכים עד תומם. המבחן המשמעותי להסלמה הוא יום שישי הקרוב - מה יהיה היקף המחאות ואיך ישראל תגיב. מבחינת שר הביטחון ליברמן כל המהלכים מוצו והוא היה רוצה לראות פעולות כבר עכשיו.

בחמאס ממשכים לראות בצעדות השיבה כלי להסרת המצור וקוראים להגיע גם היום להפגנה השבועית באזור זיקים. בצבא, עם זאת, לא חושבים שהתנאים השתנו באופן מהותי שמצדיקים מבצע בעזה ולדבריהם צריך להמשיך להתמודד עם המצב בדרך הנוכחית. גורמי ביטחון טוענים שמבצע בעזה לא נגמר בתקיפות אוויריות בלבד.

עשרות אלפים בגבול עזה. ארכיון
ההפגנות ביום שישי האחרון | צילום: חדשות

לפי דיווח בתקשורת הערבית, חמאס העביר לאחרונה מסר למצרים לפיו עזה עלולה להתפוצץ בפנים של מצרים וישראל, אם דבר לא ישתנה. עשרות אלפי בני אדם עלולים להגיע לגבול עם מצרים ולגבולות עם ישראל ולנסות לחצות, זאת גם במחיר של אלפי הרוגים. משלחת של בכירים מצריים עתידה להגיע בקרוב לרמאללה ולתל אביב ולקדם הסכם אש וחילוף שבויים.  ‎

פרסומת

אתמול אחר הצהריים כלי טיס של צה"ל תקף חוליית מחבלים שהפריחה בלוני תבערה לעבר ישראל בצפון רצועת עזה. הפלסטינים דיווחו על אדם אחד שנפצע מהתקיפה שהתבצעה באזור בית חאנון. בנוסף דיווחו על תקיפה נוספת במרכז הרצועה, ממזרח לאלבורג', ללא נפגעים. משעות הבוקר פרצו שש שרפות בעוטף עזה כתוצאה מבלוני תבערה.