לאחר לילה מתוח, שבו נורו עשרות רקטות לשטח ישראל וצה"ל תקף עשרות יעדי טרור ברצועת עזה, כולל יעדים של הכוח הימי של חמאס, בדובר צה"ל טוענים: "מנהיגי חמאס מסתתרים". תא"ל רונן מנליס אמר הבוקר (שלישי), שעות לאחר פגיעת הרקטה בבניין באשקלון שגרמה למות אדם ולפציעת שתי נשים באורח קשה: "הייתה כוונה אמיתית וכנה להסדרה והחלטת חמאס לבצע ירי ולשבור את הכלים תוביל לכך שהם יישאו במחיר". אזעקות נוספות נשמעו הבוקר בדרום, חלק מהשיגורים יורטו ורקטה פגעה בחצר בית במועצה האזורית אשכול ולא גרמה לנפגעים. ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני הוקדמה לשעה 09:00, שרי הממשלה קיבלו הוראה לא להתראיין.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בתוך פחות מיממה נורו כ-370 רקטות לשטח ישראל ומתוכן כ-100 יורטו. גבר נהרג מפגיעת רקטה באשקלון ועוד שתי נשים נפצעו קשה: מטחי הירי נמשכו גם הבוקר לכיוון שדרות, עוטף עזה ומרחב לכיש. דובר הזרוע הצבאית של חמאס איים: "אם ישראל תמשיך לתקוף מטרות אזרחיות, באר שבע ואשדוד הן הבאות בתור".

"עד כה צה"ל תקף כ-150 יעדי טרור של ארגוני הטרור חמאס והג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני ברצועת עזה ושלושה מבני שלטון של ארגון הטרור חמאס המשמשים למטרות צבאיות", הדגישו בצה"ל. דובר צה"ל הסביר מדוע לא כל השיגורים יורטו: "יש ריכוז מאמץ של חמאס על מספר ערים, זה אתגר למערך ההגנה האווירית ולכן גם יש לא מעט רקטות שפוגעות וגרמו לנפגעים. רק שילוב של כניסה לממ"ד ויירוטים יצמצם את כמויות הנפגעים".

סביב השעה 08:00 בבוקר, צה"ל הודיע על השמדת "נכס טרור ייחודי" נוסף של ארגון הטרור חמאס. מטוסי חיל האוויר תקפו מבנה ששימש את כוחות הצבא של חמאס וזרוע המודיעין של הארגון. לפי דובר צה"ל, המבנה שימש את חמאס לאיסוף מודיעין, מחקר ופיתוח ארגון הטרור. הבניין ממוקם בלב העיר עזה, סמוך לבית ספר, מסגד ומתקנים דיפלומטיים הכוללים גן ילדים.

תקיפת מטרות חמאס ברצועת עזה (צילום: חדשות)
תקיפת יעד טרור ייחודי בעזה | צילום: חדשות

בשעה 09:15 בבוקר הודיע דובר צה"ל על תקיפה של מטרות ייעודיות וכלים של הכוח הימי המיוחד של חמאס. על פי הודעת דובר צה"ל, הכוח הימי פועל לביצוע פעולות טרור ימיות נגד אזרחי מדינת ישראל.

"מעריכים שחמאס מבין את עוצמת הפגיעה"

"צה"ל נמצא במהלך של תקיפה רחבה", הוסיף. "התקיפות יימשכו גם במחיר של הרחבת הירי לעומק ישראל וצה"ל נמצא בשלושה מאמצים מרכזיים – התקיפות של חיל האוויר שיימשכו, מאמץ הגנה גדולה מאוד של עיבוי ותגבור כוחות מסביב ליישובים כדי למנוע הוצאות פיגוע וצבירת כוחות גדולה – שריון וחי"ר –שמגיעים לרצועה – כהכנה ואפשרות למהלך קרקעי".

תקיפת יעד טרור ייחודי בעזה (צילום: חדשות)
תקיפת יעד טרור ייחודי בעזה | צילום: חדשות

בשלב זה צה"ל מגייס מעט מאוד כוחות מילואים, רק בפיקוד העורף ובכיפת ברזל. "ידענו שהם נערכים להתקפת רקטות אחר הצהריים, לכן כבר בבוקר ביטלנו את הלימודים", אמר דובר צה"ל על אירועי אתמול. "כרגע אין החלטה לפנות יישובים סמוכי גדר".

על המטרות הרבות שהותקפו בעזה אמר: "מדובר בנכסים חשובים של חמאס, ייקח הרבה זמן וכסף לשקם אותם. אנחנו מעריכים שהוא מבין את עוצמת הפגיעה. מנהיגי חמאס מסתתרים". דובר צה"ל עדכן שהרמטכ"ל נכנס הבוקר עם צמרת צה"ל להערכת מצב לקראת דיון הקבינט.

מפת תקיפות צה"ל ברצועה (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
מפת תקיפת צה"ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל, חדשות

צה"ל עדכן כי בין היעדים שהותקפו בשעות האחרונות: מנהרת טרור התקפית בדרג' תפח, ארבעה מתחמים צבאיים בעיר עזה, בית חאנון, ג'בליה וחאן יונס וכן עמדת שיגור ירי תלול מסלול של ארגון הטרור חמאס בחאן יונס. בנוסף נתקפו מטרות של הג'יהאד האסלאמי ובהן ארבעה מתחמים צבאיים, שני מתחמים בחאן יונס, ושניים נוספים בתל אלהוא ודיר אל באלח. 

בעקבות מטחי הירי, בוטלו הלימודים בבאר שבע, באשקלון, בקריית מלאכי, בשדרות, בגן יבנה, במרחבים, בקריית גת, באופקים וביישובי עוטף עזה - וגם במרחב הנגב ולכיש. מצה"ל נמסר כי במהלך הלילה - משעה 22:00 אמש ועד ל-05:30 בבוקר - זוהו כ- 70 שיגורים לעבר שטח ישראל. "עשרות יירוטים בוצעו על-ידי לוחמי כיפת ברזל", הוסיפו. לפי נתוני צה"ל, בתוך פחות מיממה יורטו כמאה שיגורים מתוך כ-370.

תיעוד תקיפות חיל האוויר ברצועה (צילום: חדשות)
הרס ברצועת עזה, היום | צילום: חדשות

בשעות הלילה ואמש תקף צה"ל שלוש מטרות אותן הגדיר "נכס טרור ייעודי של חמאס": בניין הטלוויזיה של חמאס "אל אקצא", משרד המודיעין הצבאי של חמאס בשכונת אלפרקאן והמטה לביטחון פנים בשכונת רימאל. בין יעדי התקיפה הנוספים: מחסן אמצעי לחימה בחאן יונס, מתחם צבאי בזייתון ואתר לייצור אמצעי לחימה בשייח עומדאן. נוסף על כך, כוחות זרוע הים תקפו כלי שיט ייעודי השייך לכוח הימי של חמאס במעגן נוציראת שבדרום רצועת עזה.

לפי הנחיות פיקוד העורף, אין לימודים במרכז הנגב ולכיש – וההתכנסויות וההתקהלויות באזור זה מוגבלות ל-300 איש בשטח סגור בלבד. הגישה למקומות עבודה שאינם חיוניים תותר רק אם קיים מרחב מוגן תקני, ושירותים לקהל הרחב יפעלו במתכונת מצומצמת. בעוטף עזה חל איסור על התכנסויות, הלימודים בוטלו, השירותים לקהל הרחב הוגבלו ל"שירותים הכרחיים בלבד", חל איסור על עבודה בגופים לא חיוניים והעבודה החקלאית נאסרה.