נתניהו בדרום, אתמול (צילום: חדשות)
הפגיעה בב"ש והתקיפה בעזה | צילום: חדשות

אחרי בוקר מתוח, שכלל תקיפות נרחבות ברצועת עזה במקביל לאזעקות צבע אדום ביישובי העוטף, המגמה המסתמנת כעת היא הפוגה אפשרית, כשבמצרים מדווחים על הבנות ראשוניות להפסקת אש בין עזה לישראל. הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס היום (רביעי) בשעות הערב לדיון בהמשך הפעולות בגזרה העזתית: שליח האו"ם לאזור הביע תקווה שהמאמצים יובילו להרגעה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בכלי תקשורת במצרים דווח כי המגעים שיזם המודיעין המצרי הובילו להבנות ראשונוית על רגיעה: הקבינט, שיתכנס הערב לדון במצב, יצטרך להחליט כיצד להמשיך לפעול בגזרה העזתית. מועד ישיבת הקבינט נדחה על מנת לאפשר לרמטכ"ל גדי איזנקוט, שעושה את דרכו חזרה ארצה, להשתתף בדיון.

אלו היעדים שתקף צה"ל היום (צילום: דובר צהל, חדשות)
מפת התקיפות | צילום: דובר צהל, חדשות

חילוקי הדעות בקבינט גלויים: ליברמן אומר בימים האחרונים שישראל חייבת לנקוט פעולה ולא להיגרר. לעומתו, ראש הממשלה וחלק ניכר מהקבינט מעריכים שסבב גדול לא נמצא באינטרס המידי של ישראל בשל התוצאות הצפויות. יהיה קשה באווירה הפוליטית ובתחושת טרום הבחירות לקבל החלטות המנותקות מהנושא הזה.

הדיונים הצפויים בקבינט יעסקו בשאלה אם הולכים למערכה ותגובה חזקה הכוללת סיכולים ומכה קשה, או ניסיון נוסף להגיע לשקט ולאפשר למצרים לפעול שוב לרגיעה. חמאס נוטה לקבוע את הכללים ולהראות שהוא זה שאומר את המילה האחרונה.

בעזה הובא למנוחות נאג'י ג'מאל מוחמד אל זענין בן ה-25 שנהרג בתקיפות צה"ל ברצועת עזה. בהלווייתו נורו יריות באוויר ונשמעו קריאות בגנות ישראל. משרד הבריאות הפלסטיני דיווח: 14 נוספים נפצעו‎.

במקביל נפגש נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין עם שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדאנוב ואמר לו כי ישראל "תגיב בעוצמה הנדרשת עד אשר השקט יושב".

"מדינת ישראל לא תעמוד מנגד בזמן שאזרחיה מצויים תחת מתקפה, ואת זאת על העולם לדעת", הוסיף ריבלין. שליח האו"ם השיב לו: "לצערנו 24 השעות האחרונות היו מורכבות במיוחד. הרקטות שנורו לעבר באר שבע, הן הסלמה מסוכנת וחמורה של המצב. ב-48 שעות הקרובות אנחנו מקווים שהמאמץ להרגעה יישא פרי ונוכל לראות זאת בשטח, ולמנוע הסלמה".

נזקי התקיפות בעזה (צילום: כלי תקשורת פלסטיניים, חדשות)
תיעוד הנזק בעזה | צילום: כלי תקשורת פלסטיניים, חדשות

מוקדם יותר קיים דובר צה"ל רונן מנליס תדרוך לעיתונאים והטיל את האחריות לאירועים על חמאס - למרות הודעת התנערות שהוציא הארגון. בנוסף, דובר צה"ל מסר כי כוחות צה"ל תקפו בתגובה 20 מטרות טרור בעזה, ובהן מנהרת טרור התקפית. "חמאס מייצר אווירה של טרור בעזה", אמר. "כל האחריות על הנעשה ברצועה היא על ארגון הטרור". בית החולים סורוקה: "כל הנפגעים מפגיעת הרקטה בבאר שבע שוחררו לביתם".

בצה"ל הבהירו כי רקטות מהסוג שנורה לעבר ישראל יכול להיות מבוצע רק על ידי החמאס או הג'יהאד האיסלמי. "גם אם בארגון לא לחצו על הכפתור, האחריות היא על חמאס", אמר. "לא נקבל מציאות שכזאת, הרקטות הן מייצור עצמי בעזה".

תקיפה בעזה בתגובה לשיגור הטיל (צילום: חדשות)
ירי בעזה | צילום: חדשות

במוקד תקיפת צה"ל עמדה מנהרת טרור התקפית של חמאס באזור חאן-יונס, שחצתה לשטח ישראל והייתה במעקב צה"ל מזה תקופה. בנוסף, הותקף פיר עורפי של המנהרה. במסגרת התקיפות, צה"ל תקף מתחמים לחפירת מנהרות טרור התקפיות בשכונת זיתון וחאן יונס ופיר מנהרת טרור ימית במרחב החוף בחאן יונס. כמו כן, תשתיות צבאיות נוספות של חמאס היוו מטרות לתקיפות צה"ל: מפעל לייצור רכיבים ולוחות בטון לבניית מנהרות, מפעל ייצור אמצעי לחימה אוויריים ברפיח ובתל אלהוא, מתחם צבאי של הכוח הימי בחאן יונס וכן יעדי טרור במספר מתחמים צבאיים - ביניהם אתר לייצור אמצעי לחימה ורקטות.

אוהד חמו, תמיר סטיינמן, ירון שניידר וירון אברהם השתתפו בהכנת הידיעה.