מקום הימצאו של הנווט עדיין לא ידוע (צילום: מתוך דף הפייסבוק של חיל האוויר, חדשות)
32 שנה בשבי. ארד | צילום: מתוך דף הפייסבוק של חיל האוויר, חדשות

הגעגוע אין לו סוף: חיל האוויר פרסם היום (שלישי) תמונות שלא נראו משירותו הצבאי של הנווט רון ארד, לרגל ציון 32 שנים לנפילתו בשבי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

היום לפני 32 שנים בדיוק המריא מטוס קרב של חיל האוויר לתקיפה באזור העיר צידון שבלבנון. במהלך הטיסה נאלצו הטייס והנווט, רון ארד, לנטוש את המטוס. על הקרקע המתינו לשניים לוחמי ארגון אמל שלקחו בשבי את ארד לפני שכוחות החילוץ הישראלים הצליחו הגיעו אליו.

במשך שנים ניהלה ישראל משא ומתן כושל עם ארגון אמל על מנת להגיע להסכם שישיב את ארד. ב-1988 נודע כי הנווט הועבר לאירן, אבל האירנים סירבו להודות בכך. עשר שנים אחרי נפילתו בשבי, שידרה רשת טלוויזיה לבנונית קטע וידאו משנת 1989 שבו נראה ארד מדבר מהשבי.  באוקטובר 2007 קיבלה ישראל מחיזבאללה מכתבים שכתב רון חודשים אחדים אחרי נפילתו בשבי, אולם גם היום לא ידוע היכן הוא נמצא.  

מהתמונות שפורסמו לראשונה אתמול (צילום: מתוך דף הפייסבוק של חיל האוויר, חדשות)
כך נראה ארד בשירותו הצבאי | צילום: מתוך דף הפייסבוק של חיל האוויר, חדשות

במסגרת המאמצים להחזיר את רון הביתה, חטפה ישראל את האיש שנחשב לאחראי להיעלמותו - מוסטפא דיראני – ואת בכיר חיזבאללה, עבד אל-כרים עובייד. הכוונה הייתה שהשניים ישמשו קלפי מיקוח להשבת הנווט, אולם כל המאמצים להשיב את רון כשלו. ב-2004, במסגרת העסקה להשבת גופות שלושת החיילים החטופים והאזרח אלחנן טננבאום, שוחררו דיראני ועובייד, בלי שהתקבל מידע חדש על רון.

על אף הערכות שונות שרון כבר לא בין החיים, בשנת 2002 הוקמה ועדה בראשות השופט אליהו וינוגרד שקבעה כי קיימת סבירות גבוהה להנחה שרון ארד חי. בני משפחתו, ובהם רעייתו תמי ובתם יובל, לא הפסיקו לרגע לקדם בעצמם את הניסיונות להשבתו.