N12
פרסומת

תיעוד: ניסוי מוצלח לכיפת ברזל ימית

סדרת ניסויים מוצלחת נערכה בכיפת הברזל שתוצב על ספינת חיל הים, שתגן על אסדות הגז. המערכת ערוכה גם להגן על מתקפה שמכוונת כלפי הספינות עצמן. כך נראה התרגיל המשותף לחיל הים וחיל האוויר

ניר דבורי
פורסם:
הקישור הועתק

הישג למערכת שהופכת למבצעית: היום (שני) בוצע ניסוי מוצלח במערכת כיפת ברזל ימית, שנהפכת למבצעית. המערכת הוצבה על אחת מהספינות של חיל הים. הניסוי היום היה משותף לחיל האוויר וחיל הים, ובמהלכו נורו מטחים במחווים שונים – ועם כולם התמודדה המערכת בהצלחה.

הניסוי מסכם סדרת ניסויים מוצלחת: עם הצבת המערכת על אחת מספינות הטילים של חיל הים, היא תגן על אסדות הגז. המערכת מסוגלת להתמודד גם עם רקטות וטילים שישוגרו לעבר הספינות עצמן.

דגש על הגנה אווירית
המערכת התמודדה עם האיומים בהצלחה | צילום: דובר צה"ל, חדשות

חלק מהניסויים במערכת בוצעו כחלק מהיערכות חיל הים לאפשרות שחמאס וחיזבאללה ינסו לירות רקטות לעבר אסדות הגז בשטחה הימי של מדינת ישראל. בשל כך עלה הצורך ביכולת להגן על המתקנים האסטרטגים הללו.

בעבר פורסם כי חמאס בדרום וחיזבאללה בצפון משקיעים מאמצים רבים בפיתוח עצמי וברכש של רקטות מדויקות שיאפשרו להם במטרות בלב ים - גם בטווחים של מאות קילומטרים. בהקשר זה, המערכת החדשה הכוללת מכ"מ מתוצרת התעשייה האווירית ומיירטים מבית רפאל, תסייע גם בהגנה על מטרות רגישות על החוף עצמו, כמו נמלים ותחנות כוח המהווים מטרות עליונות מבחינת חיזבאללה.