לפני שנה בדיוק, בחודש נובמבר 2016, סירבו 86 מועמדים לשירות להתגייס לחיל השריון  והודיעו כי הם נשארים בבקו"ם. היום (ראשון), יחל גיוס מחזור נובמבר לחיל השריון, והחיל, שהייתה לו שנה להתכונן, לא התכוון להיתפס שוב לא מוכן. "השקענו המון כדי למשוך את הנוער", אומר אל"מ רומן גופמן, מח"ט 7, אחת החטיבות שתקלוט לשורותיה הבוקר טירונים חדשים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"פעלנו ברשתות החברתיות, הגענו לבתי הספר ולמכינות הקדם צבאיות כדי להסביר, לענות על השאלות ולשכנע", מתאר אל"מ גופמן. "שאלנו את עצמנו מה זה אומר לפסיפס החברתי בישראל חטיבה 7. הבנו שצריך להגיע לכל השכבות באוכלוסייה". לדברי אל"מ גופמן "החלטנו להגיע לבתים של המתגייסים, דיברנו בעיקר עם ההורים שלהם. הם שאלו גם שאלות קשות. מתנאי השירות והחשש משליחת הבן לקרבי ועד תפקיד הטנק במערכה".

עוד מתאר אל"מ גופמן כי החליטו לפתוח בפרויקט "בן ממשיך". "המטרה הייתה להגיע למי ששירת בחטיבה, וחטיבה 7 היא מותג", הוא מספר. "היא הוקמה יומיים אחרי קום המדינה והשתתפה בקרבות מלטרון ופריצת דרך בורמה, דרך עמק הבכא בגולן של מלחמת יום הכיפורים ועד לבנון השנייה והמבצעים בעזה - ולבנות בנים ובנות שימשיכו את מעשיי אבותיהם. מי יודע, אולי השבוע יתגייס מישהו שבעוד 30 שנה יהיה הרמטכ"ל".

אימון מיוחד ברמת הגולן (צילום: דובר צה"ל)
אימון מיוחד ברמת הגולן | צילום: דובר צה"ל

"שירות משמעותי הופך את הנוער כשהוא משתחרר לאזרח טוב יותר, והטנק עדיין מאוד רלוונטי בכל מתווה של לחימה", הוא מסביר. "מי שתיגייס היום לחטיבה 7 ישרת על הטנק המתקדם בעולם - מרכבה סימן 4 - אבל יכול לעשות עוד תפקידים משמעותייתים בחטיבה, מהסיירת ועד הפלוגה המסייעת בגדודים שמפעילה תצפיות ומרגמות".

"אנחנו שואפים גבוה וצריך לשפר את מספר הצעירים הרוצים להגיע לחטיבה, אנחנו רוצים להגיע לאחוז הרוצים להתגייס לגולני. אנחנו ממלאים את השורות ואין לי קושי להוציא מפקדים לקצונה, יש בחטיבה רוח איתנה, אבל צריך לשמר ולשפר כל הזמן".

במקביל השבוע סיימה חטיבה 7 תרגיל ייחודי, כשלראשונה מזה שנים התאמנה החטיבה על תוכנית מבצעית לכיבוש רמת הגולן הסורית. מדובר בתרגיל במסגרת הניסיון של פיקוד הצפון לבנות יכולת להתקפה יבשתית אם יידרש לכך ותפתח חזית בגולן מול הציר אירן-סוריה-חיזבאללה.