N12
פרסומת

סגן הרמטכ"ל הבא: אלוף אביב כוכבי

שר הביטחון ליברמן אישר את מינויו של אלוף אביב כוכבי, המכהן כמפקד פיקוד הצפון, לתפקיד הבכיר. עוד מינויים חדשים: עמיקם נורקין יהפוך למפקד חיל האוויר ויואל סטריק ימונה למפקד פיקוד צפון

ניר דבורי
פורסם:
כוכבי נכנס היום ללשכת הרמטכ"ל
צילום: פלאש 90, חדשות
הקישור הועתק
כוכבי נכנס היום ללשכת הרמטכ"ל
סגן הרמטכ"ל הבא | צילום: פלאש 90, חדשות

מינויים חדשים בצמרת המטה הכללי: שר הביטחון אביגדור ליברמן החליט לאשר היום (חמישי) את המלצת הרמטכ"ל איזנקוט ולמנות את מפקד פיקוד הצפון אלוף אביב כוכבי לתפקיד סגן הרמטכ"ל במקום אלוף יאיר גולן.

מלבד תפקיד סגן הרמטכ"ל, השר ליברמן החליט לאמץ גם את יתר ההמלצות של איזנקוט ואישר שורה של מינויים בפורום המטה הכללי. מפקד פיקוד העורף, אלוף יואל סטריק, יחליף את כוכבי וימונה למפקד פיקוד הצפון.

הסכימו על המועמדים. ליברמן ואיזנקוט
הסכימו על המועמדים. ליברמן ואיזנקוט | צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

אלוף עמיקם נורקין, ראש אגף התכנון, ימונה לתפקיד מפקד חיל האוויר ויחליף את אלוף אמיר אשל, שמכהן בתפקיד בארבע השנים האחרונות. מפקד עוצבת הפלדה, תת אלוף אמיר אבולעפיה, יועלה לדרגת אלוף וימונה לתפקיד ראש אגף התכנון במקום אלוף עמיקם נורקין.

עמיקם נורקין
יתמנה למפקד חיל האוויר. אלוף נורקין | צילום: בטאון חיל האוויר, חדשות

עוד החליט ליברמן כי תת אלוף תמיר ידעי יועלה לדרגת אלוף ויתמנה לתפקיד מפקד פיקוד העורף. מפקד המרכז לאימוני יבשה, תת אלוף מוני כץ, יועלה לדרגת אלוף ויתמנה לתפקיד מפקד פיקוד העומק. הוא יחליף בתפקידו את אלוף (במיל') טל רוסו.

פרסומת

״כל המועמדים שנשקלו הם האנשים הטובים ביותר, שעברו מסלולי פיקוד מבצעיים בכל שדרת הפיקוד, בעלי נסיון ויכולים למלא את התפקידים הללו על הצד הטוב ביותר", אמר ליברמן לאחר ההכרזה על המינויים. "צה״ל ומדינת ישראל יכולים להתגאות שאלו הם האנשים שמפקדים על חיילי צה״ל״.