משטרת ירושלים החלה בהצבת מחסומי בטון ניידים בין שכונת ארמון הנציב לבין הכפר ג'בל מוכבר במזרח ירושלים - וזאת במטרה להגן על תושבי ארמון הנציב מיידויי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לא מדובר בחומת קבע אלא בחומה ניידת שמטרתה לספק מענה לתושבי ארמון הנציב המתגוררים ברחוב מאיר נקר ובתיהם גובלים בכפר הערבי. התושבים סובלים כבר שנים ארוכות מפגיעות בלתי פוסקות שמקורן בג'בל מוכבר. המחסומים עצמם יוצבו סמוך לבתים ברחוב ויחצצו כחומה באזור התפר שבו עד כה שום מחסום לא מנע את היידויים.

687617
צילום:
צפו בלקט ההכרזות על צעדי הביטחון (צילום: עמית ולדמן)
צילום: עמית ולדמן

בשכונת ארמון הנציב הגיבו תושבים רבים בסיפוק להחלטה להציב את מחסומי הבטון הניידים במקום. "הגיע הזמן, עכשיו סוף סוף נרגיש בטוחים יותר", אמרה לחדשות 2 Online זוהר מזרחי, תושבת השכונה. "כבר מצוק איתן מבטיחים לנו את זה ועכשיו זה קורה".

"בעקבות גל הפיגועים והאלימות בו נעשה שימוש באמצעים מסכני חיים כדוגמת יידוי בקבוקי תבערה ואבנים נגד אזרחים תמימים ושוטרים, אשר גבה חיי אדם ובמהלכו נפצעו עשרות אזרחים ושוטרים, חייב את המשטרה להרחיב את מגוון האמצעים המבצעי כנגד המפגעים, במטרה להגן על שלום הציבור ולהשיב את הביטחון והשקט", נמסר מהמשטרה.

"הצבת המחסומים הם בהתאם להערכות המבצעיות שנעשו במשטרת ישראל ומטרתם למנוע זריקת בקבוקי תבערה, ירי זיקוקין ויידויי אבנים לעבר כלי רכב שנעים בכביש ולעבר בתים", הוסיפו במשטרה. "המחסום הינו נייד ויוזז על פי צרכים מבצעיים, הוא נותן מענה לאיומים המיידים שמתקיימים במוקדים אלו במטרה לשלוט על הפורעים המגיעים מהוואדיות ובין הסמטאות לעבר הכביש ובתי השכונה בארמון הנציב. יש לציין כי הכבישים ודרכי הגישה בין השכונות יישארו פתוחים כפי שהם היום".

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה להצבת המחסומים כי "לא מדובר בחומה היקפית אלא בהצבה זמנית של מכשול על ידי המשטרה". בעירייה הדגישו כי המכשול מוקם באזור שבו "יש היסטוריה של זריקת אבנים ובקבוקי תבערה על בתי יהודים ורכבים בקטע באורך של כ-300 מטר, בכדי למנוע פגיעות בנפש וברכוש".

הצבת בטונדות, גדר הפרדה (צילום: עמית ולדמן)
צילום: עמית ולדמן
התושבים שמו על הצבת החומה (צילום: עמית ולדמן)
צילום: עמית ולדמן

אושר חיפוש גופני - גם ללא חשד

בתוך כך אישרה היום הממשלה פה אחד את התיקון לחוק לשמירה על ביטחון הציבור. משמעות התיקון היא שהשוטרים יורשו לבצע חיפוש בכליו ובגופו של אדם, גם אם לא עורר בהם חשד שהוא נושא נשק.

מחסומי הבטון בדרך לארמון הנציב (צילום: חיים ריבלין)
מחסומי הבטון בדרך לארמון הנציב | צילום: חיים ריבלין

"עקב הפיגועים האחרונים נוצר צורך דחוף לתת סמכויות למשטרה לערוך חיפושים גופניים כדי להתמודד טוב יותר מול טרור הסכינים", הסביר השר לביטחון הפנים גלעד ארדן. בשלב הבא יועבר התיקון לחוק לאישורה של הכנסת, ואם יאושר יצטרף לעוד שורת פעולות שהממשלה נוקטת בהן על מנת להיאבק בגל בטרור.

הממשלה אישרה: חיפוש גם ללא חשד (צילום: חדשות 2)
הממשלה אישרה: חיפוש גם ללא חשד | צילום: חדשות 2

 

במקביל, החל מהבוקר הוצבו כ-300 חיילי צה"ל בתחנות התחבורה הציבורית, באוטובוסים ובצירי התנועה בבירה.הצבת החיילים במרכזי התחבורה בירושלים באה בעקבות החלטת הקבינט המדיני ביטחוני במסגרת ניסיונות ההתמודדות עם גל הטרור. על פי ההחלטה, צפויים החיילים לתגבר את כוחות המשטרה בבירה עד להקמת מערך אבטחה אזרחי בתחבורה הציבורית.

יקבלו מעמד של אזרחים? (צילום: עמית ולדמן, חדשות 2)
ה"כתר הנושם" בבירה | צילום: עמית ולדמן, חדשות 2

יישום הצעד בא מספר ימים לאחר שהוצבו בטונדות ומחסומים אקראיים סמוך לשכונות הערביות בבירה. במסגרת הדיונים החליטו השרים שלא לאפשר בנייה מחודשת של בתי מחבלים שנהרסו לאחר שביצעו פיגועים בשטח ישראל.

בהכנת הידיעה השתתף עמית ולדמן.