אילוסטרציה
אילוסטרציה | צילום:

"רוצה למות כשהידית, אל תשכחו אותי": בית המשפט המחוזי בנצרת אישר היום (חמישי) צו מעצר מנהלי לשלושה חודשים שהוציא שר הביטחון יעלון נגד צעירה בת 19, תושבת האזור, שהודיעה במסרון לקרוביה כי היא רוצה להיות שהידית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בשבוע שעבר הגיעו בני משפחתה של הצעירה לתחנת משטרת נצרת, ודיווחו כי באותו יום היא שלחה לאחותה ולחברותיה מסרון דרך תוכנת ה"ווייבר", ובו כתבה כי בכוונתה להפוך לשהידית. לאחר מסירת הדיווח, בני המשפחה הביאו עמם את הצעירה - שנעצרה במקום.

"ראיתי בנים ובנות שנהפכים לשהידים בשביל ירושלים והארץ, ואני הייתי מופתעת מאהבתם ומהסיבה שגרמה להם לעשות את זה", כתבה הצעירה במסרון. "היום כשהייתי בטוחה וידעתי מה זה להיות שהיד ליד אל-אקצא ופלסטין, אני רוצה מאד להיות שהידית, והיום אני מודעת לכך שאני רוצה להיאבק ולהילחם כדי להיות שהידית בירושלים".

"אני רוצה למות אצל אלוהים תחת כנפי השהאדה", הוסיפה, "אני רוצה להרים את דגל חופש הארץ על הקבר שלי, אני רוצה להשתחרר מכבלי נפשי והעונג שלי, כעת אני רוצה לקומם את הפצעים שלי ונפשי, אני רוצה להתקומם כדי להיות שהידה קרובה לאלוהים".

"אני לא בורחת מהחיים אבל אני רוצה להיות להגן על ירושלים", סיכמה הצעירה. "אני חפצה יותר לעמוד לצד בני העם שלי. אני לא יודעת מתי אני עוזבת, אני לא יודעת מה צפוי לי, אבל אם אני אהיה זכר, אל תשכחו אותי ותתפללו בשבילי".

בחקירתן סיפרו כמה מחברותיה של הצעירה כי גם בשיחה בעל פה אמרה הצעירה שברצונה להיות שהידית. כמו כן, מהחקירה עולה כי בחודש יוני האחרון פרסמה הצעירה פוסט בעמוד הפייסבוק שלה ובו נכתב בין היתר: "למות שהיד, מחילה אחרי המוות, רחמנות ביום הדין, הגנה מעינוי, לזכות בגן עדן".

השופט: "זהו הכרח שאין לגנות במקרה כזה"

בתום חקירתה של הצעירה ועל דעת פרקליט המדינה, שי ניצן, הוחלט שאין די ראיות להעמדת הצעירה לדין פלילי, ואולם לנוכח אופיין וטיבן של הראיות שהצטברו, הורה שר הביטחון על מעצרה המנהלי, וזאת לאחר שהשתכנע כי קיימת אפשרות קרובה לוודאות כי הצעירה תממש את כוונותיה או תבצע עבירות חמורות אחרות שיסכנו את ביטחון המדינה ושלום הציבור.

"אין לי אלא להכביר מילים על גל הטרור הפוקד אותנו ומטיל אימה על כלל האזרחים החוששים לצאת את פתח ביתם, ובהתהלכם בכל מקום שאליו יבואו חוששים הם שמא יידקרו בסכין מימין, ייסקלו באבן משמאל, יידרסו מלפנים או מאחור ע"י רכב הנהוג בידי מפגע, ואולי יאמרו הימים הבאים אילו כלי משחית אחרים ישמשו את המפגעים נגד האזרח התמים, והכל בשם האלוהים ואל-אקצא", קבע נשיא בית המשפט, ד"ר אברהם אברהם.

"אכן", הוסיף הנשיא, "צו מעצר מינהלי מהווה פגיעה קשה בחירותו של אדם, שנעצר אף שלא עבר כל עבירה על החוק הפלילי, אלא שזהו הכרח שאין לגנותו במקרה כגון זה שהובא לפניי. מן המעט שיש בידי המדינה לעשות על מנת לגונן על אזרחיה, שביטחונה האישי בימים אלה נפגע באופן חמור".