נוסעי התחבורה הציבורית בירושלים יוצאים מדי יום לעבודה או ללימודים בעיר - וחיים בחשש מתמיד מטרור: יממה חלפה מאז אירע פיגוע הדריסה בגשר המיתרים בירושלים בו נפצעו 14 בני אדם - בהם גם תינוק כבן שנה, והתושבים שמשתמשים בשירותי האוטובוסים והרכבת הקלה בבירה מפוחדים. סיור בכמה תחנות ברחבי הבירה חשף תמונת מצב עגומה של אזרחים מודאגים, החיים בחשש מפני הפיגוע הבא במציאות של גל טרור שאינו נגמר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אם היינו תלויים במשטרה או ברשויות, מצבנו היה קשה", סיפר עידן, שהמתין לרכבת לכיוון מרכז העיר בתחנת גבעת התחמושת. "אתמול שמעתי שביבי אמר שממגנים עוד 300 תחנות. במקום לתקוף אנחנו ממגנים את עצמנו לדעת, השם ירחם". לדבריו, אמצעי ההגנה לא מסייעים -אלא מראים על חולשה. "כוחות הביטחון שפרושים ברחבי העיר מנסים ליצור תחושת ביטחון אבל חוששים. אני לא יודע ממה, אולי מאובמה", הוא מוסיף.

מיגון תחנות אוטובוס (ארכיון) (צילום: עמית ולדמן, חדשות 2)
בטונדות נגד טרור? | צילום: עמית ולדמן, חדשות 2



גם פנינה, שהמתינה בתחנת גבעת התחמושת שליד הר הצופים, סיפרה על החשש. "אין כאן לא שוטרים ולא חיילים. זה באמת מפחיד. אם יקרה כאן משהו, נראה שרק אנחנו נעזור לעצמנו". "אתמול נדרסו בתחנה המרכזית 14 אנשים, בהם תינוק במצב קשה. לאן זה ידרדר?", תהה רונלד, נוסע נוסף שהמתין לרכבת. "איבדנו את השליטה. אנשים מרגישים שמפקירים אותם וזה נוראי".

עמודי ביטחון במקום בטונדות בתחנות האוטובוס

לאחרונה, הוחלפו חלק מהבטונדות בתחנות הרכבת הקלה בבירה בעמודי מיגון תקניים. בעיריית ירושלים הבהירו כי הבטונדות היו רק אמצעי זמני - זאת עד להתקנת עמודי הביטחון. בעירייה מסרו בנוסף כי בקרוב ימוגנו כ-300 תחנות אוטובוס בעיר באותם עמודי ביטחון, בתקווה שיספקו מענה לכל אותם ניסיונות לבצע פיגועי דריסה ברחבי העיר.

גם יניב, פועל הקבלן שהוביל את קוביות הבטון שהוצבו באזורים המועדים לפורענות, סבור כמו התושבים האחרים שפגשנו בבירה - ואומר שהבטונדות לא יעזרו. "צריך להרתיע את המחבלים הערבים ולא למגן את עצמנו עם אבנים ועמודים", הוא מצהיר.