N12
פרסומת

הפצוע: מראשי המחתרת היהודית

בני הזוג שאול ורחל ניר, כבני 60, נסעו בכביש 55 ליד אבני חפץ כשמחבלים פתחו לעברם באש וריססו את מכוניתם ביותר מ-20 קליעים. שאול במצב קשה ואשתו נפצעה קל. מצוד נרחב ופשיטות באזור טול כרם אחר המחבלים

הקישור הועתק

כוחות צה"ל עורכים בשעות אלה סריקות נרחבות אחר הרכב שביצע את פיגוע הירי ליד אבני חפץ, בו נפצעו שאול ניר, מראשי המחתרת היהודית בעבר, ורעייתו. ניר נפצע באורח בינוני-קשה לאחר שאיבד שליטה על הרכב, ואילו אשתו נפצעה קל.

צה"ל פועל מאז הפיגוע במחנה הפליטים נור א-שמס הסמוך לטול כרם. הפלסטינים מדווחים שכוחות צה"ל סגרו את כל הכניסות למחנה הפליטים שממזרח לטול כרם בניסיון לאתר את מבצעי הפיגוע הירי. במקביל דווח על עימותים בין הכוחות לבין מתפרעים במקום.

זירת הפיגוע הערב
זירת הפיגוע הערב | צילום: מדא
הרכב הפגוע
הרכב הפגוע | צילום: מד"א

בני הזוג, כבני 60, נפגעו בכביש 55 לאחר ש-20 קליעים פגעו במכוניתם וגרמו לאיבוד שליטה ברכב. ניידות טיפול נמרץ של מד"א שהגיעו לזירה העניקו לפצועים טיפול ראשוני ופינו לבית החולים בילינסון בפתח תקווה.

ניר הורשע במהלך שנות ה-80 בחברות במחתרת היהודית, שתכננה וביצעה פיגוע טרור נגד פלסטינים. בין היתר תכננו חברי המחתרת לפוצץ את כיפת הסלע בהר הבית והוצאה לפועל של פיגועי תופת באוטובוסים פלסטינים במזרח ירושלים. על ניר נגזר מאסר עולם.