N12
פרסומת

תיעוד: המחבל רץ עם סכין - ומנוטרל

פלסטיני בן 16 שהתחזה למוכר קרמבו, ניסה לדקור מאבטחים במחסום גלבוע סמוך לג'נין. בתמונות ממצלמות האבטחה המוצבות במקום, הוא נראה כשהוא רץ לעבר המאבטחים עם סכין שלופה בטרם נורה. כך נראו רגעי הדרמה

ניר דבורי
פורסם:
הקישור הועתק

מצלמות האבטחה במעבר גלבוע סמוך לג'נין תיעדו את המחבל הפלסטיני בן ה-16 שהתחזה לרוכל המוכר קרמבו וניסה לדקור מאבטחים. בתמונות הדרמטיות נראה הצעיר כשהוא רץ עם סכין שלופה, על מנת לבצע פיגוע נוסף בגל הטרור האחרון.

המחבל רץ לעבר המאבטחים
המחבל רץ לעבר המאבטחים | צילום: באדיבות רשות המעברים במשרד הביטחון

בסרטון נראה הנער כשהוא מתקדם במהירות בין עשרות המכוניות שעמדו בנתיב הכניסה לכיוון ישראל. עוד לפני שהמחבל בן ה-16 הספיק לדקור את אחד הנוכחים במקום, הצליח מאבטח של רשות המעברים לזהות אותו, להסתער עליו ולירות בו מטווח קצר.

הסכין שהייתה בידי המחבל שנורה
הסכין שבה השתמש המחבל | צילום: דוברות מד"א

על פי דיווחים פלסטינים שמו של הנער הוא מחמד זכארנה, בן 16 מקבטיה שבאזור ג'נין. ראש רשות המעברים במשרד הביטחון, תא"ל (במיל') כמיל אבו רוקון, שיבח היום את תפקודם המקצועי של אנשי הביטחון במעבר ובמיוחד את תגובתו המהירה של המאבטח שהצליח למנוע אבידות.

פרסומת

"את התרחיש הזה ודומים לו תרגלנו פעמים רבות בתקופה האחרונה לנוכח התגברות האירועים הביטחוניים", אמר ראש רשות המעברים. "אנשי הביטחון תפקדו בדיוק כפי שציפינו מהם. מעבר גלבוע משמש בעיקר בסופי שבוע לכניסת אלפי כלי רכב ישראלים לצרכי מסחר בג'נין וניסיון הפיגוע פוגע בראש ובראשונה בפלסטינים ובכלכלה הפלסטינית".