האזינו להקלטות רשתות הקשר (צילום: לע"מ, רובינגר דוד)
הוכרה נכות נפשית. ארכיון | צילום: לע"מ, רובינגר דוד

המאבק הארוך להכרה בפוסט-טראומה הושלם: מ' הוקפץ בגיל 22 לשירות מילואים במלחמת יום הכיפורים ולחם בגזרת רמת הגולן. ימי הלחימה העקובים מדם גרמו לו לנכות נפשית - שהוכרה רק כעת. מ', כיום בן 63, התבשר כי הוכר כנכה בערב יום הכיפורים - 41 שנים בדיוק לאחר שנקרא לחזית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ככל הנראה עקב שביתת הדואר, החלטת הוועדה הרפואית של אגף שיקום ונכים במשרד הביטחון שהתקבלה לפני כחודשיים הגיעה אל מ' רק בערב יום הכיפורים. כעת הוא מוכר כנכה פוסט טראומה בעל 20 אחוזי נכות לצמיתות.

בהחלטת הוועדה נכתב כי מ' "סובל מהפרעת בתר חבלתית (פוסט טראומה) על רקע השתתפותו במלחמת יום הכיפורים". לדעת חברי הוועדה נכותו הנפשית גורמת כיום להגבלה בינונית בכושר תפקודו ולכן הוא זכאי לנכות בשיעור של 20 אחוזים.

כמו כן ציינו חברי הוועדה כי לא ניתן לראות סיכוי של ממש להטבה  ולכן נקבעה לו נכות לצמיתות. בעקבות ההחלטה מ' יהיה זכאי לקצבה חודשית על סך כ-1,000 שקלים לחודש עד יום מותו, רטרואקטיבית משנת 2013 בה הגיש את התביעה.

עו"ד דוד שוורצבוים ומיכאל לנג, ממשרד ממרקמן את טומשין, ייצגו את מ' במאבקו. בעקבות ההחלטה ציינו השניים כי "גם אם היה מ' היה פונה אלינו לפני 10 שנים היה מקבל את שיעורי הנכות שפסקה לו הוועדה. חבל שאנשים אינם מודעים לנכות שמקורה בפוסט טראומה".