המלחמה הבאה תהיה שונה - זה עובדה שברורה לכולם. אחרי שצה"ל הצליח לגרוע מהיכולת האסטרטגית גם של החמאס וגם של החיזבאללה, עם הרס שיטתי של מנהרות התקיפה, הצד השני מנסה להפתיע ולהתחדש. האויב רוצה להבטיח ששדה הקרב החדש יהיה קשה וקטלני ולמעשה מנסה למנוע מאיתנו להיכנס לתוך מעוזו - עזה או לבנון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

אמצעי הלחימה החדשים בשוק כבר נכנסו לשימוש אצל החיזבאללה ונכנסים אט-אט אל רצועת עזה לידי החמאס:

רקטות מדויקות

הצד השני הצליח בשנים האחרונות לרכוש יכולת דיוק טילים. "פתאח 110", למשל בעלי טווח דיוק של 50 מטרים מטווח שיגור של 250 ו-300 ק"מ. בשיגור אחד מבקעת הלבנון אפשר לפגוע בדיוק רב גם במגדלי עזריאלי ובבניין הקריה שבתל אביב.

טילים נגד טנקים (צילום: חדשות)
טילים נגד טנקים | צילום: חדשות
רקטות מדויקות (צילום: חדשות)
רקטות מדויקות | צילום: חדשות

טילים נגד טנקים

ישראל ציידה את הטנקים שלה ב"מעילי רוח" - אותה מערכת הגנה מפני טילים, שהוכיחה את עצמה ב"צוק איתן". אז אחרי המבצע בצד השני רכשו יותר ויותר טילים מתקדמים מטווחים של 5 וחצי ק"מ, אולי אף יותר.

פתרון נוסף שמציגים בצד השני הוא מערכות טילים המאפשרים ירי בזוגות, במאמץ ובניסיון שלהם להקשות על העבודה של "מעיל הרוח". עם מערכות אלו הם מקווים לחזור ולהיות קטלניים נגד השריון הישראלי.

רחפנים ומל"טים (צילום: חדשות)
רחפנים ומל"טים | צילום: חדשות

טילי נ"מ או טילי כתף

גם בחמאס וגם בחיזבאללה הצטיידו בנשק שיכול להפיל מסוקים או מטוסים - אם זה מסוקי תקיפה כמו האפאצ'י, אם זה מסוקי סער כמו יסעור או ינשוף, שמנחיתים כוחות בעומק האויב ומל"טים מנחיתי טוס.

כאן נרשם ניסיון להפתיע אותנו, אך ישראל מכירה את מערכות אלו ונערכת לכך. כך כיום יש מערכות בעלות יכולת לשיבוש אותם הטילים, מערכות משבשות מכ"ם וכאלו הפועלות על נעילת חום.

טילי נ"מ או טילי כתף (צילום: חדשות)
טילי נ"מ או טילי כתף | צילום: חדשות

רחפנים ומל"טים

עוד תחום מתפתח הוא רחפנים ומל"טים מתאבדים. אלו נחשבים כלי נשק מדויקים, כאשר הם נושאים כמה קילוגרמים של חומר נפץ, הם יכולים לצפות אל המטרה, לרחף מעליה ובהחלטה של המפעיל - לצלול לתוך המטרה ולהתפוצץ.

כלים כאלה מופעלים ברחבי המזרח התיכון, במיוחד באזור המפרץ הפרסי. מי שמחומש על ידי האירנים הם המורדים החות'ים שבתימן, אבל גם במקומות נוספים -בסוריה וגם בלבנון. מה שהיה פעם נשק של מעצמות הגיע לידיים של ארגונים כמו חיזבאללה וחמאס. ההתמודדות עם הכלים הללו מצריכה יכולת זיהוי בזמן על מנת להפיל אותם טרם הם גורמים נזק, והתעשיות המקומיות כולן עובדות עכשיו כדי למצוא את הפתרונות לבעיה הזו.