צפו: כשהנשיא ריבלין פתח באש
אמנם הוא אינו מתעסק בצבא ובטחון ביום יום אך הבוקר הנשיא ריבלין ביקר בבסיס תותחנים בשבטה וסקר את המערך הלוחם המורכב מנשים וגברים. הנשיא שיבח את הכוחות ואת האמצעים הטכנולוגיים והמבצעיים בהם הם משתמשים ואמר: "חיל התותחנים הוא חיל עם מורשת, היסטוריה, ובעיקר עתיד"

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ביקר היום (רביעי), במחנה ההכשרה "שבטה" של חיל התותחנים. במהלך הביקור שמע הנשיא על יכולות ותפקידי החיל מפי לוחמי ולוחמות המערך, שאף הציגו בפניו אמצעים חדשניים העומדים לרשות החיל בשטח וסיפרו לו על תפקידיהם השונים. בנוסף לקח הנשיא חלק בתרגיל עם הכוחות הלוחמים ואמר: "חיל התותחנים הכרחי בזירת הקרב- בכל גבולותיה של מדינת ישראל, ובמיוחד בגזרה הדרומית והצפונית".
במהלך הביקור אותו גם ליוו סגן הרמטכ"ל, אלוף אביב כוכבי ומפקד זרוע יבשה אלוף קובי ברק, הציגה לנשיא סגן אלוף רעות רטיג וויס, מפקדת יחידת "רוכב שמיים", ומהמג"דיות הראשונות בצה"ל, את האמצעים של היחידה ואת הלוחמות והלוחמים שסיימו הבוקר את מסע הכומתה. הנשיא ברך אותם ואיחל להם הצלחה בתפקידיהם השונים בחיל: "לתותחנים של היום יש הכול, מהטכנולוגיות הכי מתקדמות ועד להון האנושי העוצמתי ביותר, וכשאני אומר הון אנושי אני מתכוון לכולם, וכן - גם לכולן".

עוד אמר הנשיא לחיילים: "בימים שכולם מדברים על יחידות הטכנולוגיה ועל הסייבר, אנו צריכים לזכור שלא ניתן לוותר על התמרון, על הפעלת האש. היום החיל הוא כבר לא רק המערך הקני והרקטי, אלא מטרייה שלמה של פתרונות לשדה הקרב, כולל המערך המוטס, ויכולות של שיתוף פעולה עם חיל האוויר וחיל הים".הנשיא הוסיף: "חיל התותחנים הוא חייל שבו הלוחמים, תומכי הלחימה, אנשי התחזוקה והמנהלה מגיעים מכל קצוות החברה הישראלית. חיל חלוץ בשילוב נשים בכל התפקידים".

במהלך ביקורו הנשיא סקר תרגיל ירי בכלי הירי המתקדמים של החיל ואף הורה על פתיחה באש. לאחר מכן נפגש הנשיא עם לוחמים בודדים שעלו לישראל ממדינות שונות ואמר להם: "אתם כולכם מישראל". לסיכום אמר הנשיא: "אני מודה לכם בשם אזרחי ואזרחיות מדינת ישראל כולה, על השליחות, על הנתינה, על מה שעשיתם ועל מה שאתם עושים. תודה לכם. חזקו ואמצו".
