רא"ל איזנקוט. ארכיון (צילום: דו"צ, פלאש 90, חדשות)
הרמטכ"ל איזנקוט, ארכיון | צילום: דו"צ, פלאש 90, חדשות

הרמטכ"ל מגיב למחאה נגד חוק הלאום - ולאיומי הפרישה של קצינים וחיילים דרוזים: בהודעה שפרסם היום (שלישי), קרא רא"ל גדי איזנקוט "להותיר את הנושאים הפוליטיים השנויים במחלוקת - מחוץ לכותלי הצבא". בפנייה לכלל מפקדי וחיילי צה"ל ביקש איזנקוט להדגיש את מחויבות צה"ל גם לבני המיעוטים המשרתים בצבא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

"כצבא עם ממלכתי שייעודו שמירה על ביטחון תושבי ישראל וניצחון במלחמה, אנו מחויבים לשמירה על כבוד האדם", הדגיש איזנקוט. לדבריו, צה"ל מחויב לנושא "ללא קשר למוצא, דת ומגדר. כך היה וכך יהיה תמיד". עוד הבהיר הרמטכ"ל: "התחייבנו כי האחריות המשותפת ורעות הלוחמים, עם אחינו הדרוזים, הבדואים ויתר בני המיעוטים המשרתים בצה"ל, ימשיכו להוביל את דרכנו".

הרמטכ"ל שוחח היום בנושא עם השיח' מואפק טריף, מנהיגה הרוחני של העדה הדרוזית בישראל. השיח' טריף מסר לאחר שיחתם: "אני מסכים לחלוטין עם דבריו של הרמטכ"ל ומבקש להותיר את כל הנושאים הפוליטיים והציבוריים השנויים במחלוקת, וביניהם חוק הלאום, מחוץ לכותלי הצבא. אני פונה אל הקצינים והחיילים הדרוזים בשירות הסדיר: 'תסמכו עלינו, אנו ניאבק בעבורכם. אין לנו שום ויכוח עם הצבא - אתם חיילים ומפקדים נאמנים, ואני סומך עליכם שתשאירו את עצמכם ואת צה"ל מחוץ למעגל הוויכוח הציבורי".

גם מפכ"לים לשעבר הצטרפו למחאה (צילום: החדשות)
גם מפכ"לים לשעבר הצטרפו למחאה | צילום: החדשות

"אני נותן את כול כולי ובסוף אני אזרח סוג ב'?"

בימים האחרונים התרחבה המחאה נגד חוק הלאום מעורר המחלוקת, ואתמול הצטרפו אליה גם מפכ"לים וקציני משטרה בכירים לשעבר. שמונה מפכ"לים לשעבר ו-70 ניצבים בדימוס פנו לממשלה בדרישה לתקן את החוק שאושר בשבוע שעבר בכנסת. בכירי המשטרה הביעו תמיכה במחאת בני המיעוטים נגד החוק - וקראו לשוויון זכויות מלא.

שלשום הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי ייפגש עם ראשי העדה הדרוזית וכי הוא נמצא עמם בהידברות. נתניהו הורה על הקמת צוות שיגבש "המלצות לפעולות שיחזקו את הקשרים החשובים" בין היהודים לדרוזים. עם זאת, בישיבת סיעת הליכוד ראש הממשלה תקף את המחאה וטען כי "יש התרסה מתמדת נגד החוק" וקרא לשרים "להילחם על האמת".

כחלק ממחאת העדה הדרוזית נגד חוק הלאום שאושר בכנסת, הודיע קצין דרוזי היום על פרישתו מצה"ל לאחר חמש שנות שירות. שאדי זידאן הביע את אכזבתו הקשה מהחוק השנוי במחלוקת בפוסט בפייסבוק שהפך ויראלי: "אני נותן את כול כולי ובסוף אני אזרח סוג ב'? לא מוכן להיות חלק מזה".

הקצין שאדי זידאן הודיע: פורש מצה"ל (צילום: פייסבוק, חדשות)
הקצין שאדי זידאן הודיע: פורש מצה"ל | צילום: פייסבוק, חדשות

"שלום, אני שאדי זידאן בן 23 משרת בצה"ל כ-5 שנים, והיום אני סמ"פ בגדוד לוחם, שירתתי בכל רחבי הארץ ואין מקום שלא הייתי בו", פתח זידאן את דבריו. "עד היום נתתי למדינה את הנשמה שלי, סיכנתי את החיים שלי, לא ראיתי בית ומה לא".

זידאן כתב שעד שעבר חוק הלאום הוא הרגיש כמו אזרח שווה זכויות במדינה, אבל לא עוד: "עד היום שרתי את ההמנון של התקווה כי הייתי בטוח שזאת המדינה שלי ואני שווה לכולם, עד היום עמדתי מול דגל המדינה בגאווה והצדעתי לו". הקצין הדרוזי המשיך בתיאור התחושות הקשות: "אבל היום סירבתי בפעם הראשונה בשירות שלי להצדיע לדגל, סירבתי בפעם הראשונה לשיר את ההמנון הלאומי".

הפוסט שפרסם שאדי זידאן (צילום: פייסבוק, חדשות)
הפוסט שפרסם שאדי זידאן | צילום: פייסבוק, חדשות

הקצין הדגיש כי החלטתו לפרוש מהצבא אינה נוגעת לפוליטיקה או לדעתו האישית, אלא רק לתחושות כי הוא אינו שווה זכויות. "אני אזרח כמו כולם ונותן את כל כולי למדינה וגם מעבר, בסוף אני אזרח סוג ב'?", תהה. "אז לא תודה, אני לא מוכן להיות חלק מזה. גם אני מצטרף למאבק הזה והחלטתי להפסיק לשרת את המדינה הזאת". לסיום כתב: "תודה לך מדינת ישראל".

צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אמנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/