מתכוננים למבצע? צה"ל אפשר היום (שני) להתלוות לתרגיל אוגדה בנגב - אימון כניסה לעזה. טנקים וכוחות חי"ר רבים תרגלו תמרון קרקעי ברצועה לאחר שתגיע האש מהאוויר. "פיתחנו את הכלים ואת התרגולות כדי שאנחנו נהיה הצד החזק במפגש עם החמאס", סיפר מפקד חטיבת השריון 401 שלקחה חלק בתרגיל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אל"מ אוהד נג'מה מפקד חטיבת השריון, מצביע על נקודה במפה ומסביר: "אני מאמין שלהגיע למקום הזה שאנחנו נמצאים בו, עם העוצמות שיש לנו היום, נגיע די מהר. אבל אני חושב שלהשיג הכרעה, ייקח זמן, יומיים, שלושה ימים, זה ייקח את הזמן".

"לפגוש אותם בתנאים שלנו", אל"מ נג'מה (צילום: החדשות)
"לפגוש אותם בתנאים שלנו", אל"מ נג'מה | צילום: החדשות

אל"מ נג'מה הסביר כי הסיבה לאורך הפעולה היא התחכום שעל צה"ל יהיה לנקוט במהלך מבצע. "הדבר הנוסף שצריך להפעיל פה זה את הראש", טען. "הישג נדרש מבחינתי זה שהמסגרת הצבאית של האויב, החמאס שבגזרתי, תחדל מלתפקד".

הקצין הבכיר סיפר ממפקדת השליטה הקדמית על תנאי הלחימה אליהם צה"ל שואף. "כדי להכריע, אנחנו צריכים לפגוש את האויב, ואנחנו רוצים לפגוש אותו בתנאים שלנו, בזמן שלנו", סיפר. "אנחנו רוצים לפגוש אותו עם יתרון, ולכן אנחנו מכווינים את עצמנו למקומות שאנחנו כן נפגוש אותו. פיתחנו את הכלים ואת התרגולות כדי שזה יהיה שאנחנו נהיה הצד החזק במפגש הזה".

מתכוננים למבצע (צילום: החדשות)
מתכוננים למבצע | צילום: החדשות

היו להם 4 שנים להתכונן, למצוא פתרונות לפגיעה במנהרות, לבנות תרגולות לחימה מעודכנות לשטח המאוכלס באזרחים ולאסוף מודיעין על אזרחי חמאס. "אנחנו מכירים את הבכירים, במי נטפל ברמה הגדודית ובמי נטפל ברמה החטיבתית", סיפר אל"מ נג'מה. "אני מאמין שפגיעה בבכירים תהיה פגיעה משמעותית והיא תשפיע על שדה הקרב. וכן, אנחנו נשתדל לפגוע בהם".

צה"ל מתרגל: כניסה קרקעית לעזה (צילום: החדשות)
חזרה גנרלית למבצע ברצועה? | צילום: החדשות

מפקד החטיבה דיבר גם על המאבק הצפוי, פעם נוספת, מול המנהרות של ארגוני הטרור ברצועה. "המנהרות זה פעולה של מגוון אמצעים, ומגוון היכולות הללו, שהצטברו ב-4 שנים שעברנו מאז צוק איתן", סיפר. "היכולות הללו יוצרות את היכולת להתמודד ולהפוך את המנהרות האלה למקום מאוד לא נעים להיות בו, עד כדי מלכודת מוות".

הכוחות לא סתם מתאמנים עכשיו קרוב לרצועה. יש כאן גם קרב על התודעה, צה"ל משדר שהוא מוכן. אבל ההחלטה האם או מתי להיכנס לעזה, מונחת כמו תמיד - לפתחו של הדרג המדיני.