N12
פרסומת

כוננות גבוהה בירושלים: הרחוב הראשי של מזרח העיר נסגר

בעקבות הפיגוע בשער הפרחים הורתה המשטרה על סגירתו המוחלטת של רחוב סולטן סולימאן. המדיניות החדשה ויוצאת הדופן של המשטרה תגרום לסגירת החנויות ברחוב. הלילה: כוננות שיא לקראת מרתון בהשתתפות 3,000 רצים

משה נוסבאום
פורסם:
רחוב סולטן סולימאן
צילום: Danny Lyulev /ויקיפדיה
הקישור הועתק
רחוב סולטן סולימאן
רחוב סולטן סולימאן ייסגר | צילום: Danny Lyulev /ויקיפדיה

המשטרה החליטה היום (שני) לסגור לחלוטין את רחוב סולטן סולימאן שבמזרח ירושלים, וכן ואת כל החנויות שלאורך הרחוב. מדובר בהחלטה חריגה יחסית שהתקבלה בעקבות הפיגוע שהתרחש מוקדם יותר סמוך לשער הפרחים בעיר העתיקה. 

סגירת הרחוב הנחשב לאחד מהעורקים הראשיים של מזרח העיר מהווה חלק ממדיניות חדשה ויוצאת דופן של המשטרה. משמעות ההנחייה של המשטרה היא פגיעה בסוחרים שבבעלותם חנויות מסוגים שונים ברחוב. ההנחייה גם פוגעת בתחבורה ובאפשרויות של תושבי מזרח ירושלים להגיע לכל חלקי העיר. במסגרת ההנחייה לא התאפשרה גם תנועת כלי רכב ציבוריים ברחוב. 

איסור התנועה יהיה בתוקף עד לשעות הערב, וקיימת אפשרות שיימשך גם עד מחר. קיימת אפשרות שבמשטרה קיבלו את ההחלטה גם בעקבות מרוץ הלילה שאמור להתקיים הערב ברחובות הבירה בסמוך לאזור, בהשתתפות 3,000 רצים.

כוחות מג"ב באזור הפיגוע היום
מזרח העיר, היום | צילום: עמית ולדמן, חדשות 2

במקביל, מפקד מחוז ירושלים ניצב יורם הלוי קיים דיון מיוחד בו הוחלט להקדים את היערכות המשטרה לקראת החגים ולהתחיל בה רק היום. מאות שוטרים יוצבו במאות מקומות שנקבעו על פי מיפוי מיוחד שנעשה גם במזרח וגם במערבה. מטרת המשטרה בהיערכות היא להוות שכבת מגן שתמנע את הפגיעה באזרחים מפני מחבלים שמנסים לבצע פיגועים. 

פרסומת

המחבל התנפל ותקף במהירות

במהלך הפיגוע שהתרחש הבוקר בעיר העתיקה, מחבל דקר שוטרת ושוטר שהיו בדרכם לתחנת המשטרה ופצע אותם. בתיעוד האירוע נראה המחבל, צעיר כבן 20 ממזרח ירושלים, הולך מאחורי השוטר והשוטרת שזיהה, ואז - ברגע אחד, מתנפל עליהם מאחורי גבם - ודוקר אותם. כתוצאה מהדקירה, נפצעת שוטרת בת 38 בצווארה באורח קשה ושוטר בן 45 נפצע בינוני, שגם הצליח לירות לעבר המחבל ולנטרלו כעבור זמן קצר.

מהמשטרה נמסר כי הצעיר הסתיר ככל הנראה את הסכין בבגדיו, וכאשר זיהה את שני השוטרים הסתער עליהם ודקר אותם בפלג גופם העליון. "על אף הדקירה, השוטר נאבק בו, צעד לאחור , דרך את נשקו, ירה לכיוונו ונטרלו" - כך סיכמו במשטרה לאחר התחקיר הראשוני לאירוע, שכלל גם את ניתוח הסרטון. המחבל עצמו פונה באורח קשה לבית החולים.

כוננות בירושלים
צילום: עמית ולדמן, חדשות 2
פרסומת

"פעילותו המהירה של השוטר, שבוצעה בנחישות, תוך הפגנת אומץ לב, ודבקות במשימה על אף פציעתו הקשה הביאה לנטרולו של המחבל ומנעה פגיעה באנשי כוחות ביטחון וחפים מפשע נוספים", הדגישו במחוז ירושלים במשטרה. משטרת ישראל תמשיך לפעול בכוחות מתוגברים לאורך מערב ומזרח העיר, כאשר ההיערכות המבצעית המוגברת תימשך עד לחגים ובמהלכם למען ביטחון תושבי העיר ומבקריה.