חיילים צוק איתן (צילום: רויטרס, חדשות)
ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

בעמותת "בית חם לכל חייל" שמחו כשהתבשרו על הקצאת 700 מיליון השקלים להעלאת שכר חיילי החובה, אבל השמחה התחלפה בדאגה כשהם שמעו ששר הביטחון משה יעלון מעוניין להעניק לחיילים את הכסף הנוסף רק לאחר שחרורם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני פונה אליך בבקשה לבטל לאלתר את דרישתך להעביר את כספי התקציב לטובת דמי הפיקדון, ולהעלות את דמי הקיום של חיילי הסדיר כבר מיום הגיוס הראשון", כתבה מנכ"לית העמותה, שפרה שחר, לשר יעלון.

"אלפי חיילים מדי שנה נאלצים לעזוב תפקידי לוחמה בגלל ההכרח לצאת לעבוד ולשלם חובות כבדים שנצברו במהלך השירות הצבאי", הסבירה שחר. "אלפים רבים עוד יותר נאלצים להיעדר מהשירות כדי לעבוד בגלל האיומים הכספיים המרחפים מעל ראשם. עריקות זו מביאה אותם אל שורות הכלא ובסופו של דבר רבים מהם נפלטים מהשירות".

שפרה שחר, ארכיון (צילום: עמותת בית חם לכל חייל)
שפרה שחר, ארכיון | צילום: עמותת בית חם לכל חייל

"כאשר נפלט החייל מהשירות, נשללים ממנו כספי מענק השחרור וכספי הפיקדון", המשיכה שחר. "וכך, מעבר לעובדה הקשה כי מצבו הכלכלי של החייל קשה עוד יותר, הסיכוי כי יממש את כספי הפיקדון ללימודים או לעסקים כמעט אינו קיים".

"אזרחים נאלצים לשלם 'מס גיוס'"

"מפליא מאוד בעיניי כי רצונך הוא להסיט את התקציב המוקדש לקיומם הבסיסי ביותר של חיילי הסדיר אל עבר מה שהוא בבחינת 'מותרות' לכל עשרות האלפים שמתקשים להתקיים כבר מיומם הראשון בשירות הצבאי", היא טענה.

בניגוד ליעלון, שר האוצר כחלון מעוניין להעניק את תוספת השכר לחיילי החובה כבר במהלך שירותם הצבאי, מדי חודש. "לשמחתנו שר האוצר מבין זאת היטב כי גם החיילים ששורדים את השירות הצבאי, מצליחים לעשות זאת רק בגלל התמיכה הכספית המאסיבית של הוריהם", הסבירה שחר. "וכך יוצא כי דווקא האזרחים שבניהן ובנותיהם נושאים בנטל השירות הצבאי נאלצים לשלם 'מס גיוס' של עשרות אלפי שקלים בשנה".

"עמדתך זו תמוהה ביותר, שלא לומר פוגעת מאוד בכבודם ובמחייתם של חיילי החובה בצה"ל", סיכמה מנכ"לית עמותת "בית חם לכל חייל". "אנו דורשים כי 100% מתוך 800 מיליון השקלים שהוקצבו לטובת חיילי החובה, יינתנו מיידית לרווחתם ולקיומם הבסיסי של החיילים החל מהיום הראשון של השירות הצבאי".