N12
פרסומת

פלסטינים מעזה והגדה מתגייסים לדאעש

ארגוני הביון של מדינות המערב פועלים בעת האחרונה כדי לסכל את מאמצי הגיוס של אזרחיהן לשורות ארגון הטרור. כעת מתברר כי חלק מפעילי הארגון המחזיקים באזרחות אירופית חברו גם לארגוני ג'יהאד קיצוניים הפועלים בסיני. על רקע המידע הזה הכריז אמש שר הביטחון יעלון על דאעש כארגון בלתי חוקי

ערד ניר
פורסם:
הקישור הועתק

על רקע הזעזוע העולמי מרצח העיתונאי סטיבן סוטלוף, שראשו נערף על ידי איש דאעש, ארגוני הביון של מעצמות המערב החלו בגיבוש מדיניות אופרטיבית נגד מנגנוני הגיוס של ארגון הטרור הקיצוני, שאיומו על אדמתן הופך מוחשי יותר מיום ליום.

באחרונה הצליחו גורמי מודיעין מערביים לאתר קומץ של פלסטינים מהגדה ומרצועת עזה שהצליחו להגיע לסוריה ולעירק, שם התגייסו לשורות הארגון הקיצוני. הבעייתיות סביב הקלות שבה חוברים לארגון פעילים מכל מדינות העולם וגם ישראל, הובילה אתמול, בין היתר, את שר הביטחון משה בוגי יעלון להכריז על דאעש כארגון בלתי חוקי.

אילוסטרציה
אירופאים בשירות דאעש, ארכיון | צילום: רויטרס

על פי מידע נוסף שאספו גורמי המודיעין, חברו מתנדבים מאירופה אל שורות ארגוני הסלפים והג'יהאד הפועלים בחצי האי סיני. לנוכח רשת הטרור הנטווית סביב ישראל, עוקב משרד החוץ בשנים האחרונות אחר פעילות הארגונים הקיצוניים ההולכים וצוברים תאוצה במזרח התיכון מאז פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה.

גורמים בישראל מנהלים דיאלוג הדוק בנושא עם ארגוני הביון של מדינות ידידותיות, שזקוקות לניסיון הרב שנצבר כאן בשנים האחרונות כדי להתמודד עם הטרור שהגיע כעת אל חצרותיהן האחוריות.