בת ה- 31 מובלת באזיקים (צילום: באדיבות המשפחה, חדשות)
בת ה- 31 מובלת באזיקים | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות

אחרי הפרסום לפיו המשטרה הצבאית עצרה את ר' בת ה-31 בחשד להשתמטות במשך 12 שנים - היום (שישי) עופר שמו, אחיו של השף מיקי שמו, ומבעלי רשת "שמו קונדיטוריה", הגיב למעצר. "כל מי שהיה רוצה למצוא אותה היה מוצא, עושים לה עוול", אמר שמו שהוא גם המעסיק של ר'.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

"אם היו רוצים למצוא אותה היו יכולים לבוא לקונדיטוריה שלנו בקריות כמעט כל יום בשנתיים האחרונות. עושים לה עוול, והיא חסרה לנו בעסק", סיפר שמו. "היא עובדת נהדרת שהשתלבה אצלנו חברתית מצוין ואדם חיובי. ר' טסה לחו"ל, וניהלה חיים נורמטיביים לגמרי ובכלל לא ידעה שהיא משתמטת. זו בחורה שכל מי שרצה למצוא אותה היה מוצא".

הוא הוסיף: "היא לא ברחה ולא הסתתרה, אני עצמי דיווחתי לרשויות המס שהיא עובדת אצלי". שמו שחזר כי "בשבועיים האחרונים שוחחנו על זה שהיא רוצה להסדיר את זה. היא כמעט ולא אוכלת, ממש על סף האנורקסיה, במשקל מאוד נמוך וגם ככה לדעתי לא כשירה לשרת. אמרתי לה שבמקרה הכי גרוע יעצרו אותה ל-24 שעות וישפטו אותה, אבל בכלל לא חשבתי שיגררו את המעצר הזה יותר משבוע ויעשו לה בעיות".

אילוסטרציה (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: דובר צה"ל, חדשות

"אני קצין בצבא ובעד גיוס לצה"ל", אמר בסיום דבריו. "אבל משהו פה לא בסדר. במקרה הזה הרשויות עשו טעות, הן רודפות כמו פושעת מישהי שלא ידעה שהשתמטה וגם ככה לא אמורה להתגייס".

אתמול פרסמנו לראשונה את סיפורה של ר' שנעצרה ביום ראשון האחרון על ידי המשטרה הצבאית בחשד להשתמטות במשך כ-12 שנים. היא נעצרה בשעה שהגיע ללשכת הגיוס בבאר שבע על מנת להסדיר את מעמדה ולאחר מכן היא הובלה לכלא 4. לפני יומיים התקיים דיון בהארכת מעצרה של החשודה, ובית הדין הצבאי ביפו האריך את מעצרה עד ליום שני הקרוב לצורך שימוע.

מסדרונות כלא 4 (צילום: דובר צה"ל, חדשות)
מסדרונות כלא 4 | צילום: דובר צה"ל, חדשות

המעצר של ר' הגיע לאחר שנים רבות בהן חיה בישראל, ובמהלכן יצאה ונכנסה לישראל מבלי להיעצר. בשנת 2018 בדרכה עם אחותה לחו"ל, היא עוכבה לראשונה בטענה שהיא משתמטת ובהתאם עשתה מאמצים ועמדה בקשר עם גורמים בצבא על מנת להסדיר את מעמדה. מה שהוביל לבסוף להגעתה ללשכת הגיוס ביום ראשון האחרון.

עד עתה, ר' כופרת בכל המיוחס לה. "מרשתי היא אזרחית בת 31 שקיבלה פטור רפואי מהצבא. 12 שנים לאחר שיצאה וחזרה לארץ עשרות פעמים, היא עוכבה לתדהמתה לראשונה בנמל התעופה בטענה שהיא משתמטת", טען עורך הדין המייצג אותה מטעם הסנגוריה הצבאית, סגן יהונתן חסון. "מרשתי מכחישה בתוקף את החשד נגדה ועומדת על כך שלאורך כל השנים לא פנו אליה כלל מטעם הצבא".

לשכת הגיוס תל השומר (ארכיון) (צילום: חדשות 2)
לשכת הגיוס תל השומר (ארכיון) | צילום: חדשות 2

משפחתה של ר' סיפרה כי היא אישה שמנהלת אורח חיים נורמטיבי, גרה בכתובת קבועה בישראל, מחזיקה במספר טלפון קבוע ובעבודה קבועה כקונדיטורית. לדבריהם בחקירה שנערכה לה אתמול הוצגו לה חמישה מספרי טלפון, שהיא אינה מכירה כלל ומכתב שנשלח להוריה מבלי שהתקבל אישור קבלה.

מדובר צה"ל נמסר אתמול בתגובה: "מדובר במי שחשודה בהשתמטות משירות צבאי של למעלה מ-11 שנים, לאחר שלא התייצבה לשירות בהתאם לחובה בדין. החשודה השלימה בעבר הליכי צו ראשון באופן מלא ונמצאה כשירה לשירות צבאי. החשודה אף הייתה בקשר עם לשכת הגיוס באותם שלבים ואף ניסתה לבקש לדחות את גיוסה סמוך למועד אליו נקראה. למרות זאת, לא התייצבה למועד הגיוס".

"משלא התייצבה, נשלח לביתה מכתב בעניין זה. באשר לטענה כי לחשודה פטור רפואי משירות - הרי שהפטור לא הוצג על ידה, ובנוסף לא נמצא לכך תיעוד אצל רשויות הגיוס. חומר הראיות הועבר במלואו לסנגור של החשודה. מעצרה הוארך בהסכמת סנגורה לצורך שימוע עד ליום 24 ביוני 2019".