N12
פרסומת

תקרית ירי חריגה לכוח צה"ל ברשות הפלסטינית

במהלך פעילות מעצר של צה"ל הלילה בשטחים התפתחו חילופי אש בין הכוח לאנשי המנגנון הביטחון המסכל של הרש"פ. ככל הנראה הירי החל בשל טעות בזיהוי. לא ידוע על נפגעים בקרב שני הצדדים. צה"ל החל בחקירת האירוע

ניר דבורי, כתב צבאי
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

תקרית חריגה בין צה"ל למנגנוני הביטחון ברשות: הפלסטינים דיווחו במהלך הלילה (בין שני לשלישי) כי כוחות של צה"ל כיתרו את מטה הביטחון המסכל של מנגנוני הביטחון הפלסטיניים, וחילופי אש התפתחו בינם לבין אנשי הרשות - ככל הנראה בשל טעות בזיהוי מצדו של הכוח. האירוע יתוחקר בידי צה"ל.

מדובר צה"ל נמסר כי האירוע התרחש במהלך פעילות שגרתית למעצר פעילי טרור בשטחים, והכוח פתח בירי לעבר מי שזוהו על ידו כחשודים. בדיעבד התברר כי מדובר באנשי המנגנונים הפלסטיניים. מושל שכם שהגיע למקום אמר כי צה"ל לא עדכן אותו על כוונתו להכניס כוחות לעיר.

במקביל, במהלך הלילה עצרו לוחמי צה"ל יחד עם כוחות שב"כ, מג"ב ומשטרת ישראל 18 מבוקשים באזור יהודה ושומרון החשודים במעורבות בפעילות טרור, טרור עממי ובהפרות סדר אלימות לעבר אזרחים וכוהב"ט. החשודים הועברו לחקירת כוהב"ט. רשת אל קודס דיווחה במהלך הלילה כי כוח צה"ל ביצע פשיטה בשכונת אל מעג'ין בשכם שבמסגרתה נעצרו שני צעירים ובוצע חיפוש בכמה בתים.