N12
פרסומת

רכשה פיצות מכספה והתייצבה לחגוג בת מצווה עם מילואימניקים

נועם שנהב בת ה-12 החליטה שבשנת בת המצווה שלה היא תעשה מעשה טוב ומיוחד. למרות שהחברות לא הבינו למה היא מבזבזת כסף ולא רוכשת לעצמה טלפון חדש, היא הגיעה לשטח עם עשרות מגשי פיצה ושימחה את החיילים

פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

חיילי המילואים של גדוד שפיפון מהתותחנים לא הבינו בהתחלה מה עושה ילדה בת 12 בין הרגליים שלהם בשטח שבו התאמנו השבוע בצפון הארץ. לקח להם רגע להבין שהם חלק מהחלום של נועם שנהב מחיפה: היא החליטה ששנת בת המצווה שלה תהיה לא רק שמחה במיוחד, אלא גם משמעותית לאחרים.

נועם בחרה שחלק מהחגיגה שלה תהיה גם חגיגה לחיילי המילואים. לשם כך רכשה בכספי המתנות שקיבלה עשרות מגשי פיצה ובקבוקי שתייה ו"התייצבה למילואים".

היום המפרך של הלוחמים מגדוד 404 של חטיבת האש 282 הסתיים בזכות נועם בערב פיצה מרגש ובברכה שכתבה והקריאה להם בשטח. "תודה לכם על הקרבתכם למען המדינה וטוב לבכם", אמרה נועם לחיילים. הם מצדה מחאו לה כפיים ובירכו אותה.

"עדיף לקנות טלפון"

כשנועם סיפרה לחברות שלה על התוכנית שרקמה, חלקן לא הבינו למה היא עושה זאת. "אמרו לי שלא כדאי לי, שזה בזבוז כסף ושעדיף לי לקנות טלפון חדש", סיפרה, "אבל אני הסברתי להן שכבר החלטתי עם עצמי".

סא"ל פרבמן, נועם ואחותה
סא"ל פרבמן, נועם ואחותה | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות
הברכה של נועם
הברכה של נועם | צילום: באדיבות המשפחה, חדשות

"כל אחד תורם למען המדינה, והחיילים הם אלה ששומרים עלינו וזה מאוד חשוב", הסבירה נועם את הבחירה שלה בחיילי המילואים. "זה ריגש אותי מאוד, לא האמנתי שזה באמת קורה".

הקשר עם גדוד שפיפון נוצר דרך סא"ל במיל' עידו פרבמן, מפקד הגדוד וחבר של אביה של נועם. "זה מרגש במיוחד בעיני כי זו לא 'בת מצווש' רגילה", אמר פרבמן. "כשאנחנו עושים מילואים זה מתוך ערכים 'גבוהים' של ציונות, אחוות לוחמים ושמירה על המדינה, אבל ביום-יום אנשים באים למילואים כדי להגן על הבית והמשפחה שלהם - והמעשה של נועם הדגיש לנו את זה, את הסיבה שבגללה אנחנו באמת באים למילואים".

פרסומת

בעוד נועם מברכת והחיילים נהנים מהפיצה, עמד בצד אליאור שנהב, איש מילואים בעצמו ואביה של נועם, מלא גאווה. "לי היה חשוב שבת המצווה של נועם תהיה עם משמעות", אמר. "היא ארגנה את הפיצות, את השתייה ואת הברכה, הכל מהחסכונות שלה".