N12
פרסומת

כך נראה הדור הבא של מטוסי החמקן

מערכות ההגנה האווירית החדשניות של מדינות אויב מצריכות מטוסי חמקן בעלי אפשרויות חימוש משופרים. בשנים האחרונות מנסות מדינות חדשות להיכנס לשוק האטרקטיבי הזה. כתבנו עם הצצה לדור הבא של החמקנים

ניר דבורי, כתב צבאי
חדשות
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

הקרב על העליונות האווירית: אחרי ארה"ב, סין ורוסיה, מדינות חדשות מנסות להיכנס ולהשתלב בשוק האטרקטיבי של מטוסי החמקן. בסלון האווירי שמתקיים השבוע בפריז הציגו טורקיה וצרפת אבות טיפוס של מטוסי חמקן משלהם. כתבנו ביקר שם: כך זה נראה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הסלון האווירי הוא הזדמנות לראות את הדורות הבאים של התעופה העולמית ובתוכה גם מטוסי הקרב והחמקנים. ארדואן והצבא הטורקי מצהירים בפני האמריקניים שהם לא תלויים בהם ולא זקוקים להם אך הפיתוח של המטוסים החדשניים מתוצרת טורקיה יכול לקחת עוד זמן רב.

מטוס חמקן מתוצרת צרפת
מטוס חמקן מתוצרת צרפת | צילום: החדשות, חדשות



מדובר על טכנולוגיה מתקדמת שהפיתוח שלה הוא ארוך ואיטי ולאור האיומים ההולכים וגוברים מצד מדינות בעלות יכולות הגנה האווירית מתקדמות נראה שמערכות ההתקפה צריכות להשתפר בהתאם.

מערכות נ"מ וההגנה האווירית, דוגמת S-400 ו-S-300 מתוצרת רוסיה, מצריכות יכולות משופרות שרק מטוסי חמקן מתקדמים יכולים לספק. כלי הטיס החדשים יכולים לתקוף באופן מדויק יותר ממרחק רב יותר - באופן שמערכת ההגנה לא יכולה לפגוע בהם. יכולת נוספת שיש לאותם חמקנים היא כניסה למרחב של מדינת אויב במהירות רבה ולצאת ממנו, וכל זאת מבלי שמערך ההגנה האווירית יצליח לזהות אותם.