על רקע המתיחות הביטחונית בגבול עזה, זיהה אמש (ראשון) כוח צה"ל שלושה פלסטינים שניסו לחצות את הגדר באזור דרום הרצועה. החשודים נעצרו סמוך לגדר ונלקחו לחקירת כוחות הביטחון, מחיפוש על גופם עלה כי השלושה לא היו חמושים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יומיים עברו מאז החלו העימותים בגבול הרצועה, אחרי העימותים האלימים במהלך "צעדת השיבה" ביום שישי האחרון, בהם נהרגו כ-17 מפגינים שניסו לחבל בגדר הגבול בעזה מאש צה"ל, בשני הצדדים נערכים לעימות הבא. בצה"ל עיבו את ההגנה והניחו גדרות תיל נוספות לאורך גדר המערכת. מהצד השני, הפלסטינים פרסמו הנחיות להתמודדות עם צה"ל - בין היתר דרישה להצבת צלפים של חמאס.

פריסת תלתליות בגבול עזה
פריסת תלתליות בגבול עזה | צילום:
מהומות ברצועה (ארכיון) (צילום: רויטרס, חדשות)
עימותים בעזה | צילום: רויטרס, חדשות

ברשתות החברתיות הפלסטיניות הופצו הנחיות בהן קראו להמונים להביא אלפי מראות שיסנוורו את הצלפים. כמו כן, דרשו מחמאס להציב צלפים שירו לכיוון חיילי צה"ל. הפלסטינים גם ביקשו מהמפגינים להצית צמיגים ליד הגדר על מנת ליצור מיסוך עשן, ולהביא דליים על מנת לכסות רימוני גז שיושלכו על ידי כוחות צה"ל.

כמו כן בצל המתיחות פנו ראשי המועצות בעוטף עזה לשר הביטחון, לאחר שכבר פנו לפני מספר שבועות וסורבו, בבקשה לאשר כניסת פועלים מעזה כדי שיעבדו בבניין ובחקלאות בעוטף. ראשי המועצות אומרים שפעולה כזאת תסייע בידיים עובדות באזור, אבל יותר מזה - תפחית מהלחץ והייאוש ששורר בימים האלה ברצועת עזה.

"על הקהילה הבינלאומית לעבוד למען השלום"

ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמאעיל הנייה, אמר אמש כי ההפגנות לא הסתיימו: "הדם הזה לא נשפך לשווא. בעזרת האל צעדת השיבה שהשהידים הבטיחו בדמם לא תיעצר עד שתגיע לירושלים ולאל-אקצא בעזרת אללה".

הצבא ערוך לכל תרחיש (צילום: חדשות)
כוננות בצה"ל | צילום: חדשות

מוקדם יותר הצטרפו ירדן ומצרים לטורקיה וגינו את האירועים האלימים בגבול עזה בסוף השבוע. במסיבת עיתונאים משותפת, קראו שר החוץ הירדני ספאדי ושר החוץ המצרי שוקרי להפסיק את התוקפנות כלפי המפגינים הפלסטינים. "המסלול לעבר השלום עובר דרך זכותם של הפלסטינים למדינה משלהם", אמרו.

"אנו מגנים את התוקפנות הישראלית כלפי חפים מפשע שיצאו לעמוד על זכויותיהם ולהתנגד לכיבוש בדרכי שלום", אמר ספאדי. "שלום וביטחון הם הערכים המשותפים לכל העולם הערבי, אך לא ניתן להשיגם דרך הרג ודיכוי של הכיבוש. המסלול לשלום הוא ברור - קידום הליך השלום והשגת מדינה פלסטינית".

גם שר החוץ המצרי התייחס לאירועים ואמר כי האחריות מוטלת על הקהילה הבינלאומית. "איך אנחנו יכולים לדבר על זכויות אדם כזכויותיהם של הפלסטינים מופרות בצורה כזו? על הקהילה הבינלאומית לעבוד למען השלום".

בהכנת הידיעה השתתפו: רוני דניאל, אהוד יערי, תמיר סטיינמן ואוהד חמו