N12
פרסומת

שיתוף פעולה בין חיזבאללה לחמאס?

בתקשורת הלבנונית נטען כי ארגון חיזבאללה פועל לאימון אנשי חמאס בשטחו - וגם להקמת מפעל לייצור רקטות על אדמת לבנון. בארגונים טרם הגיבו לדיווחים. קודם לכן נטען בסוריה: אנשי חיזבאללה ומיליציות אירניות שבו לדרום סוריה כשהם לבושים במדי צבא סוריה

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
לוחמי חיזבאללה, ארכיון
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
לוחמי חיזבאללה, ארכיון
לוחמי חיזבאללה, ארכיון | צילום: רויטרס

בלבנון מדווחים על התקרבות מדאיגה בין חמאס לחיזבאללה: העיתון הלבנוני "אל-ג'ומהוריה" דיווח היום (שבת) כי ארגון הטרור הלבנוני פועל להענקת סיוע צבאי לחמאס. לפי הדיווח, ישראל העבירה לאו"ם מידע מודיעיני לפיו בחיזבאללה פועלים לאימון אלפי "לוחמים פלסטיניים" במחנות בלבנון.

עוד דווח כי ישראל טענה שחיזבאללה פעולת להקמת מפעלים לייצור טילים ורקטות על אדמת לבנון. בארגון חיזבאללה טרם הגיבו להאשמות, וכך גם בחמאס.

וזוהי לא ההתפתחות המדאיגה היחידה בהקשר של חיזבאללה בשעות האחרונות: גורמים בקרב המורדים בסוריה טוענים כי משטר אסד מסווה את חיילי המיליציות האירניות, בהם גם לוחמי חיזבאללה, באמצעות מדים של צבא סוריה על מנת להתחמק מתקיפות ישראליות.

חיילים סורים. ארכיון
חיילים סורים. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

ה"וול סטריט ג'ורנל" ציטט גורמים בקרב המורדים שטענו כי המיליציות האירניות - שנסוגו לכאורה מקוניטרה ודרעא שבדרום סוריה ליד גבול ישראל - שבו לאזור בכסות צבא סוריה. "זו הסוואה", אמר אחמד עזם, מפקד בצבא המורדים. "הם עוזבים עם מדי החיזבאללה וחוזרים ברכבים של המשטר כשהם לבושים במדי הצבא".

פרסומת

"חיזבאללה ואירן עבדו במשך שנים כדי להתבסס בדרום סוריה", אמר דיעא אל חרירי, פעיל אנטי ממשלתי מדרעא. "כולל הקמת מיליציות חדשות המורכבות מלוחמים סורים עם נאמנות זרה". גורם ישראלי התייחס באופן עקיף לטענות ואמר "אתם יכולים להיות בטוחים שישראל מודעת למעשה לכל דבר שקורה בחצר האחורית שלה".

שגריר ישראל באו"ם דני דנון (ארכיון)
דנון: "ישראל לא תשב בחיבוק ידיים" | צילום: UN Photo / Manuel Elias, חדשות



שגריר ישראל לאו"ם דני דנון הגיב על הידיעה כי אנשי חמאס מתאמנים בחסות חיזבאללה וכתב: "שיתוף הפעולה בין החיזבאללה לחמאס חוצה גבולות. אנו עדים להשלכות משטר הטרור של חמאס בעזה, כעת חמאס מהדק קשריו עם חיזבאללה באישור ובתמיכת איראן בלבנון ופועל לביסוס יכולותיו גם מאדמת לבנון". בהודעתו כתב השגירי כי הוא פנה לחברות מועצת הביטחון של הארגון בהתריע בפניהן על שיתוף הפעולה, לדבריו "ישראל לא תשב בחיבוק ידיים אל מול איומים חדשים וישנים שניצבים מולה".