N12
פרסומת

מה אמר ראש המוסד על המבצע באירן?

בתום טקס פתיחת השגרירות בירושלים, הזדמן לעמית סגל לשאול את ראש המוסד יוסי כהן על המבצע של המוסד להשיג את ארכיון תכנית הגרעין של אירן. ראש המוסד מצידו, מסר תשובה מעורפל וגם מסקרנת: "רק נינינו אולי יידעו מה בדיוק קרה במבצע"

עמית סגל
פורסם:
הקישור הועתק

בשולי הטקס החגיגי והמרגש היום (שני) בירושלים לפתיחת השגרירות האמריקנית, הצליח עמית סגל לגשת ליוסי כהן, ראש המוסד ולשאול אותו בנוגע למבצע שנערך בטהרן להשגת ארכיון הגרעין האירני הסודי שחשפה ישראל לפני שבועיים. "רק נינינו יידעו מה בדיוק קרה במבצע בטהרן", אמר כהן בתשובה.

ראש מוסד מכהן שמדבר עם התקשורת הוא מאורע נדיר שאינו מתרחש רבות בישראל, לכן היה זה מפתיע כשכהן התפנה לענות לשאלות. "אם אתה כבר פה, אולי תרצה לספר לנו כמה פרטים על המבצע של המוסד בטהרן", שאל סגל. "כמה סוכנים, מאיפה הם נכנסו, אולי איזה קלסר למזכרת".

אלא שלמרות שהחליט לגשת ולענות לשאלה, ראש המוסד שמר את הפרטים חסויים. "את זה נשמור אולי אולי לניניו, אולי", אמר.