N12
פרסומת

המענה של חיל הים לטילי "יאחונט"

ספינות חיל הים ערכו בשבוע האחרון תרגיל נרחב המדמה הגנה על אסדות הגז ותקיפת כלי שיט שחדרו למים הטריטוריאליים של ישראל. באימון בוצע לראשונה ניסוי במערכת "ברק" - נגד טילי שיוט ימיים שנמצאים בידי חיזבאללה וסוריה - ובראשם טיל ה"יאחונט". צפו בתיעוד - וביירוט המוצלח

ניר דבורי
פורסם:
הקישור הועתק

צה"ל נערך לאיומים מסוריה וחיזבאללה: בשבוע שעבר השלימה זרוע הים בצה"ל אימון מורכב שדימה תרחישים של הגנה והתקפה בלב ים. באימון השתתפו צוותי ספינות הטילים, שפעלו בתרגיל להגן על אסדות הגז מפני טילי שיוט ימיים ו"להשמיד" מטרת דמה של ספינת אויב באמצעות שיגור טילים. באימון בוצע ניסוי ראשון במערכת ה"ברק" המשודרגת שפותחה בשיתוף עם התעשייה האווירית במטרה לסייע לצה"ל להתמודד עם האיום הגדול ביותר על ספינות חיל הים - טילי "יאחונט" שנמצאים בידי כוחות חיזבאללה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בחלקו הראשון של האימון, כלי טיס דימה איום של טיל שמשוגר לעבר אסדת גז. עם זיהוי האיום על ידי מערכות ההגנה של הספינה, הצוותים ביצעו יירוט מוצלח. על אותן ספינות קרב הותקנו לאחרונה מערכות חדשות בתחומי הגילוי, הלוחמה האלקטרונית והתצפית. אחת המערכות הינה המכ"ם "מגל-אש" שבעזרתה השתפרו משמעותית טווחי הגילוי ויכולות המעקב והדיוק של הספינה.

בתרגיל נעשה לראשונה שימוש גם במערכת משודרגת נגד טילי שיוט, שבעזרתה ספינות חיל הים מתגוננות מפני טילי "יאחונט" סוריים - אותו נשק שפגע בספינת "אח"י חנית" במלחמת לבנון השנייה. המערכת מסייעת לחיל הים להתמודד עם טילי החוף-ים מסוג זה שנמצאות גם בידי ארגון חיזבאללה. בתיעוד שפרסם דובר צה"ל, ניתן לחזות ברגעי הניסוי והשימוש במערכת - מסר לאויבים בסוריה ובלבנון.

בתרחיש השני שתורגל באותו יום, מטרה ימית המדמה ספינת אויב שחדרה לשטח הריבוני של ישראל הותקפה על ידי זוג טילי שיוט ימיים ששוגרו מספינות "אח"י-להב" ו"אח"י-כידון". בחלקו השני של הסרטון, ניתן לראות את את הניסוי בטילי ים-ים גדולים, שמשמשים את חיל הים בתקיפה של מטרות ימיות.

מפקד התרגיל, אלוף משנה אדר גרשון, אמר כי "האימון תרם למוכנות והעלאת המקצועיות בקרב הלוחמים הימיים". גרשון הוסיף: "שייטת ספינות הטילים ערוכה ומוכנה לכלל האיומים בגזרה הימית".