מכ"ם, טילים ומל"ט - מישראל לעולם
עלייה של 40% נרשמה בהיקף הייצוא הביטחוני של משרד הביטחון. מרבית הייצוא הוא למדינות אסיה והפסיפיק והמערכות העיקריות שנמכרו הן טילים והגנה אווירית. אלו הכלים הביטחוניים שישראל ייצאה השנה
משרד הביטחון חתם על חוזים חדשים לייצוא ביטחוני בהיקף של 9.2 מילארד דולר במהלך שנת 2017, כך נמסר היום (רביעי) מהמשרד - עלייה של כ-40% לעומת שנת 2016. המערכות המשמעותיות ביותר שנמכרו הן טילים, מערכות הגנה אוויריות ומערכות מכ"מ. 58% מהייצוא הוא למדינות אסיה והפסיפיק.
"בתוך שנתיים הקפצנו את הייצוא הביטחוני בעשרות אחוזים", מסר שר הביטחון אביגדור ליברמן. "מדובר בהישג בלתי רגיל בכל קנה מידה, שהושג בעבודה קשה של סיב"ט (אגף היצוא הביטחוני במשרד הביטחון) והתעשיות הביטחוניות ובזכות שורה של הסכמים עם מדינות, שנתנו אמון ביכולות וביצירתיות של משרד הביטחון. ההישג הזה יאפשר לנו להגדיל את תקציבי המחקר והפיתוח, לייצר מקומות עבודה חדשים ובעיקר להבטיח את עליונותו של צה"ל לשנים קדימה".

על פי הודעת משרד הביטחון, 58% מהייצוא הביטחוני מופץ למדינות אסיה והפסיפיק, 21% ממנו למדינות אירופה, 14% למדינות צפון אמריקה, 5% למדינות אפריקה ו-2% למדינות אמריקה הלטינית.
המערכות העיקריות אותן מוכרת ישראל ברחבי העולם הן: טילאות ומערכות הגנה אווירית (31%), מערכות מכ"מ ול"א (17%), השבחות ומכלולים אוויוניים (14%), תחמושת ועמדות נשק (9%), מערכות תקשוב וקשר (9%), תצפית ואופטרוניקה (8%), מערכות מודיעין, מידע וסייבר (5%), שירותים ושונות (3%), מל"טים (2%), מערכות ימיות (1%), לוויינות וחלל (1%).
