על רקע המצב ההומניטרי הקשה ברצועת עזה, והרגיעה היחסית בעימותים שבין חמאס לכוחות צה"ל על גדר המערכת, בישראל יזמו היום (רביעי) הכנסת מספר משאיות ובהן אספקת ציוד רפואי לתחומי רצועת עזה. בחמאס, מנגד, סירבו לקבל ציוד רפואי עם הכיתוב "צה"ל", ושילחו את המשאיות בחזרה למעבר כרם שלום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו

בישראל פעלו להעביר 40 משטחים של ציוד רפואי של צה"ל לרצועת עזה. במטען היו 14 אלף יחידות עירוי, 20 ספות בדיקה, 25 מעמדים לאינפוזיות, קרוב ל-85 אלף פדים לחיטוי עור, מעל 12,500 תחבושות ומעל ל-7000 יחידות של חומרי חיטוי שונים. בחמאס סירבו לקבל את הציוד לשימוש תושבי הרצועה.

מה עומד מאחורי מדיניות חמאס? אחרי שיום שני היה יום מדמם במיוחד ברצועת עזה, במהלכו נהרגו 61 פלסטינים מול גדר המערכת, אתמול (שלישי) נרשמה רגיעה יחסית. המפגינים מיעטו להתקרב לגדר, העימותים האלימים פחתו והיה מספר נמוך הרבה יותר של הרוגים. אמנם שני פלסטינים נהרגו על הגדר בדרום הרצועה, אך ביחס לאתמול מדובר בהבדל ניכר.

האינדיקציות לרגיעה הגיעו כבר שלשום, בשעות הערב, כשאנשי חמאס הרחיקו מפגינים מהגדר וקיפלו את המאהלים בחסות החשכה במספר מוקדים לאורך גבול הרצועה. במהלך אותו לילה חמאס אף העביר לישראל מסרים לפיהם היום למחרת יראה כפי שאכן היה: מתון הרבה יותר. לכן ישראל החליטה לפתוח את מעבר כרם שלום ולהכניס סיוע הומניטרי - כדי להוריד את גובה הלהבות.

כ-7000 מפגינים לאורך גבול הרצועה (צילום: רויטרס, חדשות)
כישלון לחמאס? רצועת עזה | צילום: רויטרס, חדשות

במובן מסוים בחמאס מחשבים מסלול מחדש. חמאס בנה את המהלך, ששיאו הגיע אתמול, במשך חודשים ארוכים אך בארגון הופתעו מאוד מהנחישות שהפגין צה"ל. ההחלטה לתקוף באמצעות מטוסי קרב באמצע היום טלטלה אותם וכל ניסיונותיו לחצות את הגדר כשלו. עיקר האכזבה נבעה מהכישלון לגייס את ההמונים להתעמת עם החיילים. לצורך ההשוואה, אתמול הגיעו לגבול הרצועה יותר מ-40 אלף מפגינים ב-12 מוקדים. היום, לעומת זאת, הגיעו בסך הכול 4,000 פלסטינים. התירוץ של חמאס הוא שבתי החולים ברצועה לא עומדים בעומס ובקצב הגעת הפצועים.

אחרי העימותים הקשים, המוקד הופנה לעבר הגדה המערבית. בצפון רמאללה, הייתה הפגנה הגדולה ביותר, אך בכל ההפגנות ב-14 מוקדים שונים השתתפו בסך הכול פחות מ-1,000 מפגינים. זאת כאמור לאחר שנהרגו יותר מ-60 בני אדם בעזה. במובן הזה, מדובר כישלון מהדהד של חמאס להבעיר את הגדה ולגרור את התושבים לעימותים מול כוחות צה"ל.