N12
פרסומת

"בכיר ברשות עסק בפעילות חתרנית"

שר הביטחון ליברמן שלל את אישור הכניסה של אחד מעוזרי אבו מאזן, שלדבריו "פעל באופן חתרני". רשויות הביטחון גילו כי הבכיר ברשות פעל להקמת מפלגה ערבית בישראל ונפגש עם ראשי רשויות: "רק הגיוני היה לבלום אותו"

ניר דבורי
פורסם:
אבו מאזן , מחמוד עבאס
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
אבו מאזן , מחמוד עבאס
אבו מאזן בישיבת הרשות, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

גורם בכיר ברשות "חתר" לפעילות פוליטית בישראל - כך טען שר הביטחון אביגדור ליברמן. אחד מעוזריו הבכירים של אבו מאזן ניסה להקים מפלגה ערבית-ישראלית חדשה במעורבות הרשות, ושר הביטחון החדש החליט לבטל את אשרת הכניסה שלו לישראל.

"בתקופה האחרונה הוא עסק בפעילות חתרנית במהלך ביקוריו בישראל", הסביר ליברמן. "הוא ניסה לייצר מפלגות בקרב ערביי ישראל ולכן החלטתי לבטל את אישור כניסתו". גם השב"כ, לטענתו, תמך בהחלטה.

על פי הפרטים הידועים עד כה, עוזרו של עבאס יצר קשר עם האוכלוסייה הבדואית בנגב במאמץ להקים מפלגה ערבית ישראלית. "גורם זר שמנסה להקים פה מפלגה זה בלתי סביר בעליל", הוסיף ליברמן. לדבריו העוזר ניסה להרחיב את הסדקים ולערער את היציבות הפוליטית בישראל ונפגש גם עם ראשי רשויות: "היה רק הגיוני למנוע ממנו להיכנס"

ליברמן ומשרדו פרסמו הבהרה
שלל את אשרת הכניסה. ליברמן | צילום: רויטרס

גורם בכיר במשרד הביטחון מתח היום ביקורת גם על ההנהגה ה"מתונה" יותר של הרשות הפלסטינית: "הבעיה המרכזית שלנו היא אבו מאזן. אנחנו חזקים בזירה הצבאית וחלשים במדינית, זו הבטן הרכה שלנו. אבו מאזן מנצל את זה ומוביל מתקפת טרור מדיני נגד ישראל". לדברי הבכיר, עבאס "לא מעוניין בשום התקדמות, רק בסטטוס קוו הקיים. אין לו את העוצמה לחתום על שום הסדר והוא גם לא רוצה בכך".