נפסלה כניסת קרובי משפחתו (צילום: פוראת נסאר, חדשות 2)
עבדאללה ברגותי | צילום: פוראת נסאר, חדשות 2

איך הצליח בכיר האסירים הפלסטינים בישראל להשיג טלפון נייד לתאו השמור בכלא רמון ולקיים ריאיון טלפוני עם תחנת רדיו מעזה? השאלה הזו ממשיכה להעסיק הערב (ראשון) את בכירי שירות בתי הסוהר, שכבר הודיעו כי עבדאללה ברגותי, המרצה 67 עונשי מאסר עולם בגין רצח 67 ישראלים, יועבר לצינוק וייענש משמעתית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני מצטרף אליכם מתוך הכלא של כוחות הכיבוש", אמר הבוקר ברגותי בריאיון שהעניק לרדיו אל-ראי בעזה. "מדבר אבו אוסאמה, נסיך הצללים". בהמשך הריאיון קרא בכיר מהנדסי חמאס לזרוע הצבאית של ארגונו לא למהר לעסקת שבויים נוספת עם ישראל. "אנחנו מלאי סבלנות ומחזיקים מעמד. בין אם נשוחרר עכשיו או בעוד אלפי שנים, נמשיך בשלנו".

הריאיון שהעניק ברגותי הוא אירוע יוצא דופן, בין היתר בשל העובדה כי לרוב האסירים הביטחוניים הכלואים בישראל חוששים להתראיין באופן הזה. שני החששות העיקריים שמנחים אותם הם הענישה והעובדה כי ריאיון כזה "שורף" את הטלפון - מרגע ששב"כ ושב"ס יודעים על טלפון שנעשה בו שימוש, הדרך לתפוס אותו היא קצרה.

המשמעות של טלפון "שרוף" היא רבה גם מבחינה כלכלית. מחירו המוערך של מכשיר טלפון נייד, מהסוג הפשוט ביותר, עומד על כ-40 אלף שקלים. כתב חדשות 2 לענייני פלסטינים אוהד חמו שוחח לאחרונה עם אסיר ששוחרר בעסקת שליט. לדבריו, נקודת המוצא של האסירים היא שבשב"כ מאזינים לכל השיחות שלהם ולכן מקפידים שם לא לשוחח על "ענייני עבודה" אלא להסתפק בשיחות אישיות.

בתוך כך אישרה היום ועדת השרים לענייני חקיקה הצעת חוק שהגישה שרת המשפטים איילת שקד (הבית היהודי) למניעת שימוש בטלפונים סלולריים מאסירים ביטחוניים. בהצעת החוק נכתב בין היתר: "בשימוש בטלפונים סלולריים מהווה אחד מאמצעי המפתח לקידום פעילות טרור ומאפשר חיבור בין הניסיון המבצעי והידע שבידי הכלואים לבין הפעילים בשטח".