התעשייה האווירית השלימה סדרת ניסויים מבצעיים מוצלחים בישראל של כלי טיס בלתי מאויש "מתאבד" העונה לשם הארופ. הוא צפוי להופיע בשבוע הבא בסלון האווירי בפריז, מתוך כוונה למכור מערכות מתקדמות מסוגו בעולם. על פי פרסומים זרים, התעשייה האווירית כבר מכרה את המערכת להודו בעסקת ענק שמוערכת בכמיליארד דולר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ההארופ מוגדר "חימוש משוטט מתקדם" המשוגר ממגוון פלטפורמות, קרקעיות או ימיות. הוא מצויד בחיישן יום ולילה המאפשר למפעיליו לחפש, לאתר ולתקוף בדיוק מירבי מטרות נייחות או ניידות - באוויר ובים לטווחים של כ-1,000 קילומטרים.

בתמונות שמתפרסמות מתוך הניסוי, נראה כיצד כלי הטיס, שיכול לשהות באוויר למשך שעות, משמיד מטרות שאותן הוא מזהה, תוך שהוא צולל לעברן. בתעשייה האווירית מציינים בסיפוק כי במסגרת הניסויים המוצלחים שבוצעו, ההארופ שהה באוויר מספר שעות, בחר מטרה שאותה הצליח להשמיד במדויק.

כטב"מ, מזל"ט, חימוש משוטט (צילום: התעשייה האווירית, חדשות)
כלי הטיס הבלתי מאויש, ההארופ | צילום: התעשייה האווירית, חדשות

להארופ יכולת שהייה באוויר של יותר מ-6 שעות, מוטת כנפיים של כ-3 מטרים והוא נושא ראש קרבי במשקל של כ-15 ק"ג. הסוללה הנדרשת להפעלת כלי הטיס כוללת שלושה רכבים בלבד והוא נחשב לנייד ובעל כושר שרידות גבוה. בתעשייה האווירית מציינים כי הוא יכול לבצע תקיפה מכל זווית, ועל פי הוראת המפעיל גם יכול להפסיק את התקיפה בכל שלב ולשוב בעיתוי מתאים יותר.

ההארופ שצפוי למשוך עניין רב בתערוכה הבינלאומית בפריז, עדיין לא נמצא בשימוש של צה"ל. למרות יכולותיו הייחודיות, חיל האוויר לא הצטייד בו, לטענת גורמים בצבא בגלל העלויות הכספיות הכבדות. בחיל מחזיקים כלי טיס דומה של התעשייה האווירית מדור קודם בשם "הארפי", שיכולותיו נחשבות טובות פחות.

"ההדגמות והתרגילים המבצעיים המוצלחים שבוצעו לאחרונה משקפים את אמינות ואיכות המערכת, יחד עם יכולותיה הטכנולוגיות המתקדמות", אמר בועז לוי, סמנכ"ל התעשייה האווירית. "מוצרים ממשפחת המשוטטים מתוצרת התעשייה האווירית מותאמים לצרכי הלקוח ומוכיחים כי בפיתוח אמצעי לחימה מתוחכמים נדרשת חדשנות מחשבתית ולכך מצטרף פן טכנולוגי מבצעי, המשדרג את מערך הלחימה העתידית הכוללת כלים בלתי מאוישים".