תיעוד הלינץ' ברמת הגולן
תקיפת האמבולנס, שלשום | צילום:

עצורים נוספים בחשד למעורבות בלינץ' בפצועים הסורים: כוחות משטרה ומג"ב פשטו הלילה (חמישי) על כמה מכפרי הדרוזים בגולן ועצרו 3 חשודים נוספים בחשד למעורבות באירועים. השלושה הללו מצטרפים לתשעה חשודים נוספים שנעצרו אתמול בחשד למעורבות בתקיפת האמבולנס הצבאי שלשום והריגת אחד הפצועים. נבדק החשד כי חלק מהעצורים מעורבים גם בתקיפת אמבולנס צבאי בחורפיש, שעות לפני הלינץ'.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בצה"ל סיימו שלשום את התחקיר הראשוני לאירוע, שבמהלכו נרצח פצוע סורי ואחר נפצע קשה. שני חיילים נפצעו קל. בצבא בודקים חשד שלפיו חייל העביר מידע מוקדם לתושבים במג'דל שמס ואיפשר להם את הנחת המארב, שכלל טרקטורונים שחסמו את הכביש והכיכר. על פי התחקיר, עלתה ההנחה שהתבררה בסופו של דבר כמוטעית כי אף אחד לא ידע מי מובל באמבולנס שנע בגזרה מדי יום כמה פעמים.

החשודים בבית המשפט
החשודים בבית המשפט | צילום:

עוד עלה מהממצאים כי האמבולנס, שהבחין במארב, שינה כיוון ונסע לנווה אטי"ב בניסיונו להימלט. סמוך ליישוב עצרו החיילים כדי לטפל בפצועים ולהזעיק סיוע לתיקון האמבולנס ששמשתו נפגעה מיידוי אבנים. החיילים הגנו בגופם על הפצועים ומנעו באופן הזה אירוע חמור עוד יותר.

עצורים בחשד למעורבות בלינץ'
עצורים בחשד למעורבות בלינץ' | צילום:

נתניהו נפגש עם ראשי העדה הדרוזית

אתמול נפגש ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראשי הדרוזים בניסיון להרגיע את הרוחות הסוערות. במהלך הפגישה אמר מנהיג העדה הדרוזית, השייח מואפק טריף: "העדה כולה מאוחדת לפעול נגד פורעי החוק בגליל ובגולן".

בפגישה השתתפו גם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון, ממלא מקום מפכ"ל המשטרה בנצי סאו ויושב ראש פורום הרשויות הדרוזיות ג'בר חמוד. המשתתפים גיבו את פעילות גורמי הביטחון וגינו בחריפות את מעשה הלינץ'.

"הבנים שלכם, של כולנו, משרתים ונלחמים בצה"ל ומגנים על המדינה", אמר נתניהו בפגישה. "כולנו שומרי חוק ואזרחים נאמנים ואם מישהו חורג מהכללים הללו ולוקח את החוק לידיים, חובתנו לגנות את זה ולוודא שפורעי החוק לא יהפכו לנורמה".

נתניהו וראשי העדה הדרוזית, ארכיון (צילום: קובי גדעון לע"מ, חדשות)
נתניהו בפגישתו עם הדרוזים, אתמול | צילום: קובי גדעון לע"מ, חדשות

"חשוב במיוחד למנוע פגיעה בחיילי צה"ל או בביצוע המשימות שלהם", הוסיף ראש הממשלה. "הצלחנו לשמור את ישראל מחוץ לאנרכיה שמתרחשת סביבנו כי ידענו לתחום את הדברים ולפעול בתבונה. אני מוקיר את העדה ואת תרומתה למדינה בכלל ולביטחון המדינה בפרט".

במהלך הפגישה הביעו מנהיגי העדה הדרוזית חשש לגורל הדרוזים בסוריה ובייחוד לתושבי חאדר. "על אף שאיננו מעוניינים בהתערבות המדינה בסוריה, ראוי שכל דרוזי במזרח התיכון יידע שמדינת ישראל עומדת מאחורי הגב של העדה הדרוזית בישראל", אמר השר לשעבר סאלח טריף. "התוצאות השליליות של הימים האחרונים לא ישנו את דרכנו ומחויבותנו למדינת ישראל".