היסטוריה בצה"ל: לראשונה מונתה אישה לפקד על היחידה המסווגת "רוכב שמיים" בחיל התותחנים. סא"ל רעות, המכהנת בתפקיד זה שישה חודשים, מסבירה שאין הבדל גדול בין הלוחמים ללוחמות מבחינת הפעילות המבצעית, וטוענת כי הלוחמות חוצות את הקווים בדיוק כמו הגברים. בסרטונים שמתפרסמים היום (שני) ניתן לראות את הפעילות היומיומית של היחידה בביטחון השוטף, ואת המבצעים המיוחדים שהיא מבצעת בשיתוף פעולה עם יחידות אחרות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

בשנת 2010 חטיבת התותחנים הקימה את היחידה המיוחדת הזו. היחידה כוללת 20 צוותים ומתמחה בהטסת כלי תעופה הנשלטים מרחוק. ליחידה הישגים רבים ולוחמיה נחשבים "לוחמי חוד". עם הזמן היחידה התרחבה והכשירה צוותי לוחמות הפועלות לצד הגברים. הצוותים עצמם אינם מעורבים, ובתקופה האחרונה היחידה גדלה וכך גם מספר הלוחמות.

"הלוחמות משתתפות בכל מערך הלחימה, חוצות את הקווים ולוקחות חלק שווה בפעילויות המבצעיות", מסבירה סא"ל רעות, מפקדת היחידה החדשה. מנגד היא מספרת על ההבדל בין הלוחמים והלוחמות ביחידה: "ההבדל הוא שהמערכת של הלוחמות נישאת על גבי הרכבים כיוון שהמשקלים מאוד מאוד גבוהים".

במהלך השנה האחרונה זלג מספר פעמים ירי מהלחימה הפנימית בסוריה לעבר שטח ישראל. בתיעוד נוסף שמתפרסם ניתן לראות צוות המוקפץ לצורך זיהוי ואיתור מטרות תותחים והכוונת אש לצורך השמדתם. ב-22.12.17 רוכב שמיים זיהה שוהה בלתי חוקי שחצה את הגבול מעזה לישראל ובאמצעות הטכנולוגיה המיוחדת עזר לצוותים לתפוס אותו.

רוכב שמיים מסייעת למעצרים ולאיתור מבוקשים ועוזר לצוותי החי"ר לדייק במעצרים ומונע בריחות של מבוקשים. לאחר סיום הפעילות היחידה מלווה את הצוותים אל מחוץ לשטחים המסוכנים ובכך מאבטחת את עבודתם. בסרטונים ניתן לראות את פעילות היחידה בספטמבר האחרון מכתרים הכוחות בעזרת רוכב שמיים את בית המבוקש בג'נין ולאחר מכן הכלי המלווה את הכוחות אל מחוץ לעיר.

רוכב שמיים, רגע לפני שיגורו (צילום: החדשות)
רוכב שמיים, רגע לפני שיגורו | צילום: החדשות

וב-1.9.17 יחידת דובדבן יצאה לפעילות מיוחדת בג'ילזון. כשהכוחות נכנסו, רוכב שמיים הכווין את התנועה לנקודת האיתור כדי למנוע בריחת מבוקש. לאחר המעצר וביציאת הכוחות הצוות זיהה התארגנות להפרות סדר והתריע על הכוונה לכוחות, שאובטחו על ידו.