החלקים הקטנים שמאיימים על לוויינים בשווי מיליונים: זו כבר הופכת להיות בעיה של ממש. אלפי חלקים קטנים וגדולים של חלליות של לוויינים ושל טילים שהתפרקו, התפוצצו והתפזרו בחלל משייטים להם מאות קילומטרים מעלינו ומאיימים על הלוויינים שנמצאים שם - לווייני הצילום, גם לווייני התקשורת. איך מתמודדים עם הבעיה הזו שמאיימת על הלוויינים יקרי הערך? מהיר. חכם. מדויק - סדרת כתבות מיוחדת של ניר דבורי לחדשות 2 Online

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

רק לאחרונה, לוויין ביון ישראלי צריך היה לעשות תמרונים חריפים במיוחד בחלל כדי להימנע מהתנגשות בשרידי לוויין סיני. למרבה המזל, הלוויין הישראלי ניצל ברגע האחרון - והוא עדיין איתנו. מסיבה זו, מחפשים עכשיו פתרונות גם בעולם וגם בישראל לשמירה על הלוויינים מפני פסולת החלל.

בתקופה האחרונה עובדים על מערכת חדשה שאמורה לאסוף את הפסולת הזו: חללית ייעודית למטרה הזו, שתשייט בחלל ופשוט תלקט את הפסולת את האשפה הזו בשמיים כדי לנסות ולנקות את המרחב בו חגים הלווינים, כדי למנוע את נזקים כלכליים ואסטרטגיים אדירים.  

מערכת חדשה תלקט את הפסולת (צילום: סוכנות החלל האירופית)
מערכת חדשה תלקט את הפסולת | צילום: סוכנות החלל האירופית

שווים של הלוויינים שיכולים להינזק מגל חלקיק קטן יכול להגיע למאות מיליונים של דולרים. פגיעה של חלק אחד קטן באחד הלוויינים, מסוגלת להוציא אותו בקלות משימוש. בדיוק בגלל זה, כל העולם מתאחד - ובמיוחד ארה"ב ונאס"א שמובילות את פרויקט ניקוי החלל.