לפני שלושה שבועות הובהל לגדר הגבול בגולן פצוע קשה מהלחימה בסוריה, וצוותי רפואה ישראלים הצילו את חייו. רק תעתועי המזרח התיכון יכולים היו להביא למפגש עליו יכול היה רק לחלום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"לפני יומיים נקלט בנהריה פצוע נוסף שהגיע לבית החולים וסיפר לאותו בחור שהוא פגש את אח שלו, שנפצע גם הוא ונכנס לישראל ביום שישי האחרון ואושפז בבית החולים זיו", סיפר אל"מ ד"ר איילון גלזברג, מפקד הרפואה בפיקוד הצפון, "אח אחד למד על אח שני, ואנחנו הולכים לעשות איחוד משפחות בין שני אחים שלא ראו אחד את השני הרבה שנים".

עלי ונאיף לחמו בגזרות שונות, והקשר ביניהם אבד לפני חמש שנים. "פגז פגע בקיר והוא התמוטט עלי", סיפר נאיף. בעלי פגע רסיס, והוא נאלץ לעבור שני ניתוחים. מאיפה באו ונגד מי נלחמו הם מסרבים לספר, ומבחינת הצבא זה גם לא משנה - מי שמגיע יטופל.

"אין דרגות ואין סמלים"

בשקט בשקט נמשכת הגעת הפצועים הסורים לגדר: נשים, ילדים, צעירים ומבוגרים. כבר יותר מ-2,100 בני אדם טופלו בישראל וחייהם ניצלו בזכות מבצע הומניטרי לו שותפים פיקוד הצפון, המשטרה, חיל הרפואה ובתי החולים בצפון הארץ.

"זה איש מול איש, אין דרגות ואין סמלים ואין צבע בגד ואין כלום", אומר אל"מ ד"ר גלזברג. "יש איש, בעיקר כשהאנשים האלה מגיעים אלינו פצועים וכואבים וסובלים. זה מייצר אינטראקציה מאד חזקה".

"לא ראיתי את אחי חמש שנים, ובסוף אני פוגש אותו בישראל", אומר עלי. "אני חושש שלא אראה אותו, שאיהרג לפני שאראה אותו. אני רוצה שהוא יחזור למעבר כדי שגם שאר המשפחה שלי תראה אותו, אימא שלי והאחים שלי רוצים גם הם לראות אותו".

"זה איש מול איש". אל"מ ד"ר גלזברג (צילום: חדשות 2)
"זה איש מול איש". אל"מ ד"ר גלזברג | צילום: חדשות 2

בצבא שינו את דרכי ההגעה לבתי החולים, ועכשיו מדובר כמעט במבצע חשאי, מאז התקרית הקשה במג'דל שמס, במהלכה ביצעו תושבי הכפר לינץ' בפצועים הסורים שהורדו מהאמבולנס הצבאי.

עלי, אחרי שנותח וטופל ומצבו השתפר, יכול לחזור, ואיתו עוד שלושה פצועים סורים נוספים. בעוד רגע אחד הם יהיו בצד השני של הגדר, אולי שוב בלחימה, מי יודע.