בריאיון מיוחד לחדשות 2 Online על רקע גל הטרור, אומר היום (רביעי) שר הביטחון משה (בוגי) יעלון כי הממשלה "שוקלת צעדים נוספים כדי להביא לסיום גל הטרור". לדבריו, "צה"ל ומשטרת ישראל פרוסים היטב ועובדה היא שרוב האירועים נגמרים מהר בכך שפוגעים במחבלים - וכך צריך להיות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת אירוע שהתקיים בבסיס הקליטה והמיון "מיטב" התייחס לאיומי הטרור וטען כי גם לכך ניתן מענה. "נקטנו מהלכים נוספים שאמורים לתת לנו כלים טובים יותר", אמר יעלון. "שיפרנו את היכולת לקבל התרעה מודיעינית. לא מעט פיגועים נמנעו עוד בטרם ביצועם".

"מתבצעת גם ענישה של המחבלים, של בני המשפחות, כולל הריסת בתים", הוסיף יעלון. "אנחנו נוקטים צעדים נוספים כמו שלילת היתרים ורישיונות עבודה. אנחנו לא שוקטים על השמרים וחושבים כל הזמן על מהלכים נוספים.  אחד הדברים החשובים זו העירנות של האזרחים ותושייתם. כשמתחיל אירוע - אזרחים מתגייסים לתקוף את המחבל, לפגוע בו ולנטרל אותו".

יעלון אף התייחס לפעולות שנוקטת הממשלה בכדי למגר את איום המפגעים וטען כי בממשלה נשקלות דרכי התמודדות נוספות באופן תמידי. "רק הלילה התקבלו מספר החלטות", אמר. "במהלך הלילה היתה הערכת מצב אצל ראש הממשלה ומדי יום בוחנים את המצב. אנחנו שוקלים צעדים נוספים כדי להביא לסיום גל הטרור. מה שעומד בעיקר בסוג של מלחמה כזאת זו היא יכולת העמידה של הציבור".

"גירוש משפחות המחבלים לא עלה על סדר היום"

כשנשאל יעלון בנוגע לדיווחים לפיהם ראש הממשלה קרא ליועץ המשפטי לממשלה לבחון אפשרות של גירוש משפחות מחבלים, טען כי הנושא טרם עלה על סדר היום. "הבחינה של הנושא החלה עוד בתחילת גל הטרור", הסביר. "גם אני פניתי וביקשתי את המהלך הזה בצורה כזו או אחרת. יש דברים שאפשר, יש דברים שאי אפשר. הנושא הזה נמצא אצל היועץ המשפטי לממשלה".

יעלון אמר את הדברים לאחר שבשעות הבוקר אירע פיגוע ירי נוסף בירושלים. אזרחים שהיו באוטובוס בצומת רמות בעיר דיווחו על ירי מרכב חולף לעברם. בתום מצוד המחבלים נתפסו ברחוב הצנחנים בעיר וחוסלו. במהלך נטרולם נפצע קשה גבר בן 50 מירי. זמן קצר לאחר מכן דווח על ניסיון לדקור חייל סמוך לאריאל, שהסתיים בחיסול המחבל. 

אין תמונה
"לא מאפשרים לפעול", השר לוין

גם שר התיירות יריב לוין התייחס הבוקר לסוגיית גירוש משפחות המחבלים וקרא למערכת המשפט לתמוך בממשלה ולאפשר את הוצאותו לפועל. "הדבר הזה חיוני משום שהקרקע שעליה צומח הטרור היא קרקע של סביבה אוהדת שנותנת תמיכה ומעטפת של גיבוי לרוצחים", אמר השר לוין לחדשות 2 Online. "הצעד לא יביא לרגיעה מוחלטת, אך אין ספק שהצעד יביא לצמצום התופעה. ברגע שבני משפחה מעודדים רוצחים ומקיימים תהלוכות לזכרם אין שום מניעה לייחס להם אחרויות ישירה לפיגוע, כפי שלא היתה מניעה משפטית להרוס בתים. הגיע הזמן שהמערכת המשפטית תבין את המציאות שאנחנו מתמודדים איתה ותאפשר לנו לפעול".

שר הבינוי יואב גלנט ציין בהקשר זה כי עליית המדרגה במתיחות הביטחונית נעוצה בהתנהלות בקרב הפלסטינים. "יש פה חוסר הסכמה מצדם בעת הזו עם קיומה של מדינה יהודית משגשגת באזור הזה", טען. "יש כאן הסתה איסלמיסטית קיצונית שבאה מדאע"ש וחמאס, ולצערנו אין גינוי ברשות הפלסטינית. אלו לא האירועים הכי קשים שהיו לנו אבל זה בהחלט גל שצריך להתגבר עליו".

גלנט. חטב עצים באלסקה (צילום: גילי יערי/ Flash90, חדשות)
"הטרור אינו עניין פוליטי", השר גלנט | צילום: גילי יערי/ Flash90, חדשות

"אני מציע לא לשייך את זה לוויכוח פוליטי שהולך ותופס מימדים לא נכונים", הוסיף גלנט. "טרור היה כאן גם בימי ממשלות השמאל - אצל רבין ואצל פרס כמו אצל שרון ושמיר. כל הממשלות רוצות להיאבק בו, ולכן השיוך שלו לעניין פוליטי הוא לא מן העניין".

בהכנת הכתבה השתתף עזרי עמרם