N12
פרסומת

בכיר בצבא אירן: "החלטנו לשלוח צלפים וקומנדו לסוריה"

פוטין נסוג – וטהרן תופסת את מקומו: בכיר בצבא האירני הודיע כי המשטר צפוי להפעיל בקרוב כוחות מיוחדים בלחימה בעירק ובסוריה. "אנחנו מאמנים אותם לקראת המשימה". ריבלין לפוטין: "לא נסכים לאירן בגולן"

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
אירן: "השגנו 90% מהמטרות בסוריה"
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
אירן: "השגנו 90% מהמטרות בסוריה"
"אירן תשלח צלפים וקומנדו לסוריה" | צילום: רויטרס, חדשות

טהרן משנה היערכות במזרח התיכון - ומקרבת את הכוחות המיוחדים לעבר ישראל: בכיר בצבא האירני אמר כי הממשל בטהרן החליט להכין יחידות קומנדו וצלפים להתערבות בלחימה בסוריה וגם בעירק. "בשלב מסוים אנחנו עלולים להחליט להשתמש בכוחות הקומנדו שלנו ובצלפים שלנו כיועצים צבאיים בעירק ובסוריה", אמר אתמול (רביעי) הבכיר. עוד הוא הוסיף כי כוחות הקומנדו הראשונים כבר נמצאים באימונים כדי שיהיו מוכנים ליום פקודה.

בדיווח בסוכנות הידיעות האירנית "פארס" הודגש כי המשטר בטהרן סיפק מטריית הגנה וגם ייעוץ צבאי למשטר אסד, יחד עם עזרה צבאית והומניטרית במאבקו במלחמת האזרחים המדממת - שנמשכת כבר חמש שנים. מפקד משמרות המהפכה האירניות קאסם סולימני, הפועל להידוק הקשרים בין טהרן לדמשק, אמר כי הטרור של האסלאם הרדיקלי הוא סכנה לכל המוסלמים בעולם. 

ספק אם יגיב. אסד
אסד. יקבל עזרה מהאירנים? | צילום: רויטרס

אתמול נועדו במשך למעלה משעתיים נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין והנשיא הרוסי ולדימיר פוטין, ודנו גם באפשרות למעורבות אירנית מוגברת בסוריה. ריבלין העביר לפוטין מסרים ממערכת הביטחון והממשלה ובראשם: "לא נסכים שאירן וחיזבאללה יוצבו על גבולה של ישראל ברמת הגולן".

"זהו מבחינתו קו אדום", הבהיר ריבלין לפוטין. בפגישה חזר פוטין על מחויבותו מ-2012 לביטחונה של ישראל. מיד לאחר הפגישה נערכו שיחות טלפון דחופות מנשיא המדינה לראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל.

פוטין וריבלין נפגשו במוסקבה
ריבלין ופוטין, אתמול | צילום: רויטרס, החדשות12
פרסומת

בפגישה נודע כי פוטין זימן את ראש הממשלה נתניהו למוסקבה על מנת לדון בהתפתחויות בעקבות נסיגת רוב הכוחות הרוסיים מסוריה. ככל הנראה הפגישה נועדה למציאת דרך לשמר את מנגנון התיאום ההדוק שלהן, גם לאחר שרוב הכוחות יחזרו לרוסיה.